Mokka panna cotta

(33)

Super zachte mokka panna cotta zal letterlijk op je tong smelten! Serveer de mokka panna cotta met chocoladesaus, heel makkelijk om te maken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-11-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Mokka panna cotta

Ingrediënten


  • 10 gram gelatineblaadjes
  • 100 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • optioneel: nougatine nootjes
  • optioneel: chocoladesaus

Kookgerei nodig


  • Klein sauspannetje
  • Middelgrote pan
  • Garde
  • Kom
  • 6 kleine glazen

Mokka panna cotta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mokka-panna-cotta


Tip: Optioneel kun je chocoladesaus maken om de mokka panna cotta te serveren. Gebruik hiervoor 100 ml room en 75 gram pure chocolade.

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Giet koud water in een kom en voeg hier de gelatineblaadjes aan toe, je zult merken dat de gelatineblaadjes hierdoor zacht worden. 

Giet melk in een klein sauspannetje en verhit deze op laag vuur. Laat de melk niet koken! Knijp vocht uit de gelatineblaadjes en los de gelatineblaadjes op in de warme melk, roer dit met een garde glad en zet het vuur uit. 

Voeg suiker en slagroom toe aan een middelgrote pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en meng de oploskoffie door de slagroom. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en voeg dan de melk waar de gelatine in is opgelost toe. 

Verdeel het mengsel over de 6 kleine glazen. Let op met het in de koelkast zetten, het mokka panna cotta mengsel is namelijk nog vloeibaar. Plaats de mokka panna cotta minstens een uur lang in de koelkast, of totdat deze stijf geworden is. 

Mokka panna cotta
Mokka panna cotta

De mokka panna cotta afmaken – 5 minuten

Je kunt de mokka panna serveren met een hele makkelijke chocoladesaus als topping, klaar in minder dan 5 minuten! 

Giet 100 ml slagroom in een klein sauspannetje en verwarm dit op middelhoog vuur, maar laat de slagroom niet aan de kook komen. Hak de pure chocolade in kleine stukken. Gebruik een garde om de pure chocolade in de slagroom op te lossen. 

Deze chocoladesaus zal indikken na ongeveer een minuut, laat deze een beetje afkoelen. Giet de chocoladesaus over de glazen met mokka panna cotta (als de panna cotta stijf is!) en maak dit af met nougatine nootjes. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-11-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
33 stemmen

2 reacties op Mokka panna cotta

Diane plaatste op 22-01-2020 om 13:52:00
Hoi, bij het receptje van Mokka panna cotta zeg je de oploskoffie door de hete melk en slagroom te mengen. Ik veronderstel dat je eerst de gekookte slagroom bij de warme melk doet of omgekeerd? Welke volgorde is de beste?
Ohmydish plaatste op 22-01-2020 om 16:07:41
Hallo Diane, ik heb het duidelijker vermeld in het recept. Fijne avond :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.