Ohmydish.nl


Reacties op Mokka hazelnotenschuimtaart

HEERLIJKE mokka hazelnotenschuimtaart! Het ziet eruit als veel werk, maar dat is het niet! Huisgemaakte meringue en mokka creme, mm!

Mirjam plaatste op 06-09-2017 om 21:21:00
Gravatar van Mirjam Ik heb van 20 uur tot 23 uur id keuken gestaan en na 1,5 uur was de merenque nog niet gaar en was de bakketsroom onaantrekkelijk en klonterig.Ik heb alles precies volgens recept gedaan. Los van het feit of ik het allemaal goed heb gedaan kan je niet zeggen dat dit een makkelijk recept is wat niet veel tijd in beslag neemt. Het is super bewerkelijk en tijdrovend.
Ohmydish plaatste op 07-09-2017 om 11:09:40
Gravatar van Ohmydish Hallo Mirjam, allereerst; vervelend dat je taart niet geworden is wat het zou moeten zijn. Als je meringue na 1,5 uur nog niet gaar is kan dat meerdere oorzaken hebben. Je hebt de suiker te snel toegevoegd tijdens het mixen, je hebt een erg dikke meringue gemaakt en/of niet gelijkmatig verdeeld, je hazelnoten waren niet fijn genoeg waardoor de meringue lastiger gaar wordt óf het kan aan je oven liggen. Een klonterige banketbakkersroom kan ook meerdere oorzaken hebben. Je hebt niet genoeg geroerd, waardoor het eigeel is gaan stollen of de klontjes kunnen ook ontstaan zijn doordat je teveel warme melk in één keer hebt toegevoegd. Het maken van meringue is niet tijdrovend vind ik, aangezien je na het opkloppen enkel hoeft te wachten tot deze klaar is. Ondertussen maak je dan een banketbakkersroom en botercreme. De taart ziet er ingewikkelder uit, maar is niet complex zoals het doet vermoeden, vind ik. Dat daar meningen over verschillen wat nou precies makkelijk of moeilijk is, dat is logisch, iedereen is natuurlijk anders. Jammer dat het jou persoonlijk is tegengevallen, ik hoop dat je hiermee antwoord hebt over wat er mis is kunnen gaan. Groetjes Véronique
Renata plaatste op 07-05-2020 om 20:27:38
Gravatar van Renata dear veronique, l have the same problem. l cooked the meringue in the oven for exactly one hour and forty minutes and it wasn't cooked, and l asure you, my meringue was perfect before l put it in the oven.
Ohmydish plaatste op 07-05-2020 om 20:45:55
Gravatar van Ohmydish Hi Renata, have you made meringue in your oven before? Because if it was perfect all my other answers above don't apply to your meringue :) (The nuts are too coarse, adding sugar too fast, a too thick meringue) I have made meringues a lot and mine are always exactly the way they should be. So it must have a reason it wasn't cooked, cause this recipe is absolutely correct. Have a great evening!
Marit plaatste op 14-09-2017 om 17:59:22
Gravatar van Marit Heb je een alternatief voor de koffiesiroop? Of zou je die bijv helemaal weg kunnen laten?
Ohmydish plaatste op 14-09-2017 om 18:08:00
Gravatar van Ohmydish Hallo Marit, als je de koffiesiroop weg laat zal de cremelaag een botercreme zijn ipv mokka creme. Je kunt hier dan bijvoorbeeld wat meer vanille aan toevoegen, zodat deze toch net wat lekkerder is :) Groetjes
Marlos plaatste op 19-09-2017 om 08:57:23
Gravatar van Marlos Hoi, Op de foto staat slagroom, maar dit staat niet bij de ingrediënten, is slagroom wel of niet nodig voor deze taart? Daarnaast zie ik volle melk, zou halfvolle melk ook geschikt zijn? Oh en gebruikt u hazelnoten met of zonder velletje? Gr
Ohmydish plaatste op 19-09-2017 om 09:00:31
Gravatar van Ohmydish Hoi Marloes, je hebt helemaal gelijk. De slagroom had ik bij de ingrediënten gezet om als garnering te gebruiken, maar uiteindelijk vond ik dit niet meer nodig. Ik zal even erbij zetten dat het optioneel gebruikt kan worden, bedankt voor je oplettendheid :) Halfvolle melk kan ook, deze is wel iets minder van smaak maar dat geeft niet. Ik gebruik hazelnoten met velletje. Groetjes
Cristel plaatste op 11-10-2017 om 12:10:03
Gravatar van Cristel Hallo Ohmydish, Ik heb alles gemaakt schuim staat in oven en de bakkerszoon en de mokka boter in de koelkast! Ik kan alleen niet vinden waar je de bakkersroom op doet!? Er staat eerste laag ,2de, 3de laag met mokka crème maar waar dan de bakkersroom?
Ohmydish plaatste op 11-10-2017 om 12:19:01
Gravatar van Ohmydish Hallo Cristel, dit staat in het recept :) "Gebruik een elektrische mixer om de boter luchtig op te kloppen. Voeg dan 100 gram poedersuiker, de koffie siroop en banketbakkersroom toe. Zodra dit goed gemengd is, is de mokka creme klaar." Groetjes en smakelijk alvast!
Hulya plaatste op 19-10-2017 om 20:29:38
Gravatar van Hulya Er staat 300 gram eiwit. Hoeveel eieren (maat L) zijn dat ongeveer?
Ohmydish plaatste op 20-10-2017 om 14:16:00
Gravatar van Ohmydish Hallo Hulya, ik ga meestal uit dat een ei ongeveer 30 - 35 gram eiwit bevat. Dus dat zouden 9 a 10 eieren zijn. Groetjes :)
Laura plaatste op 31-03-2018 om 06:17:50
Gravatar van Laura Of koop bij de Albert Heijn een fles eiwittenà 500 gram. Kost €3,89 maar dan heb ook niet dat je met eigeel over blijft! Tip: wat ik doe... eerst vier eiwitten in de kom, omdat je ook vier eigéél nodig gaat hebben later in het recept. En dan aanvullen met de eiwitten uit de fles. Deze zijn ideaal trouwens want is geheel vloeibaar en hoef je niet los te kloppen. Succes!
Chris plaatste op 26-10-2017 om 04:50:52
Gravatar van Chris Hallo, hoeveel vanille extract gebruik je ipv vanillesuiker?
Ohmydish plaatste op 26-10-2017 om 09:16:00
Gravatar van Ohmydish Hallo Chris, de exacte ratio is mij persoonlijk onbekend, ik zou er dan ongeveer 2 eetlepels vanille extract in doen. Beste kun je dit naar smaak doen om het zeker te weten, want vanille extract is veel sterker van smaak dan vanillesuiker. Groetjes
David plaatste op 12-11-2017 om 09:53:24
Gravatar van David Hoe groot maken jullie de schuim cirkels? En welke dikte? Zin om dit recept te maken!
Ohmydish plaatste op 12-11-2017 om 11:14:53
Gravatar van Ohmydish Hoi David, de cirkels kun je net zo groot als een springvorm maken. Deze kun je dan ook meteen gebruiken om de cirkels mee te tekenen op het bakpapier. Dus bijv. 24 of 26 cm. De dikte hoeft niet heel precies te zijn, als ze maar plat zijn. Veel bakplezier!
Kim arts plaatste op 16-02-2018 om 11:40:01
Gravatar van Kim arts Kan deze taart ook een dag van te voren gemaakt worden of is die dan niet meer lekker?
Ohmydish plaatste op 16-02-2018 om 11:41:22
Gravatar van Ohmydish Hoi Kim, ik had hem zelf toen een dag vooraf gemaakt en hij was nog steeds even lekker :) Groetjes
Chalot plaatste op 18-04-2018 om 05:23:11
Gravatar van Chalot Kan je deze taart ook invriezen? Of zul je dat afraden qua smaak ervaring! Groetjes Chalot
Ohmydish plaatste op 20-04-2018 om 14:34:54
Gravatar van Ohmydish Hallo Chalot, ik zou deze taart niet invriezen omdat het schuim dan nat en zacht zal worden. Groetjes
Loes plaatste op 15-09-2018 om 08:52:19
Gravatar van Loes Gisteren met veel plezier dit recept gemaakt. De taart is geweldig. De merengues zijn heel goed gelukt. Met de crème zijn we waarschijnlijk de fout in gegaan. Veel nog over. Die 500gr boter snappen we nog niet. En daardoor is de crème wat flauw van smaak. Ik ga m nog eens maken maar meer koffie extract dan. Meer smaakjes. Heb prachtige foto s in elk geval ......
Ohmydish plaatste op 15-09-2018 om 17:41:58
Gravatar van Ohmydish Wat goed om te horen! Misschien was je koffie niet sterk genoeg? Hier was de mokka crème precies goed van smaak. Ik had nagenoeg niets over van de crème, dus waarschijnlijk heb ik de lagen wat dikker gemaakt :) Als je de foto's met me wilt delen, kun je ze mailen naar: veronique@ohmydish.nl Groetjes en fijn weekend!
NINA plaatste op 23-10-2018 om 18:13:21
Gravatar van NINA Hallo mijn vraag is of ik de recept kan halveren voor een kleine taart
Ohmydish plaatste op 23-10-2018 om 18:28:59
Gravatar van Ohmydish Hallo Nina, je kunt de ingrediënten halveren en een kleinere taart maken. Hoe groot deze dan precies zal worden, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Groetjes
Hetty plaatste op 26-10-2018 om 09:47:16
Gravatar van Hetty Heb je een heteluchtverwarming gebruikt? Of moet ik daarvoor de temperatuur van 180 graden nog iets verlagen?
Ohmydish plaatste op 27-10-2018 om 17:42:28
Gravatar van Ohmydish Hallo Hetty, ik heb inderdaad een hetelucht oven gebruikt :)
John plaatste op 03-11-2018 om 19:47:45
Gravatar van John Is er een vertaling in het Engels van dit recept beschikbaar?
Ohmydish plaatste op 03-11-2018 om 20:16:48
Gravatar van Ohmydish Hallo John, jazeker! Wij hebben ook een engelstalige variant van deze site; https://ohmydish.com/recipe/mocha-and-hazelnut-meringue-pie/
Mars plaatste op 16-02-2019 om 11:03:56
Gravatar van Mars Taart is superlekker heb ook een variant gemaakt waarbij ik iedere schuimplastic insmeer met gesmolten chocolade en inplaats van mokkacreme slagroom ( met klopvast) gebruikt en dan heb je een heerlijke slagroomprogrestaart ( die men overigens prima kan invriezen. Taart dan bevroren snijden met warm mes ( schuim blijft bros) gr mars
Ohmydish plaatste op 17-02-2019 om 09:54:05
Gravatar van Ohmydish Dankje Mars, klinkt als een heerlijke variant! Blijft het bros na invriezen, dat had ik niet verwacht maar fijn om te weten :) Groetjes
Marieke Cools plaatste op 01-03-2019 om 10:02:12
Gravatar van Marieke Cools Beste Véronique, De oven van mijn fornuis is kapot. Wat wil zeggen ik kan op de laagste stand nog net ovenfrietjes bakken... Nu wil ik een electrisch fornuis aanschaffen dus niet meer op gas, kun jij mij zeggen waar ik op moet letten bij aanschaf en waarom. Ik zou het zo leuk vinden om weer te bakken en vooral met de kleinkinderen. Groetjes, Marieke
Ohmydish plaatste op 01-03-2019 om 10:13:52
Gravatar van Ohmydish Beste Marieke, ojee wat vervelend! Ik weet er alles van, heb ook een dik half jaar niet kunnen bakken en mistte dat ook enorm! Ik vind zelf een heteluchtoven het fijnste, en dan met boven en onderwarmte. Ik heb ooit een elektrische oven gekocht waarvan de rekken er heel moeilijk in gingen, met bakken heel erg onhandig. De zijkanten waren namelijk vrij ruw, dus daar zou je eventueel extra op kunnen letten. Voor de rest heb ik voor thuis zelf de meeste goede ervaring met een Smeg oven/fornuis, heel fijn in gebruik en mooie egale warmte. Voor bakken is het wel fijn als de oven wat power heeft en de warmtespiraal niet te dichtbij de taart komt, dus dat je een rek in het midden kunt zetten zegmaar. Groetjes Véronique
Lieke plaatste op 10-03-2019 om 19:35:36
Gravatar van Lieke Wat een leuk recept! Die gaat op mijn to-do list :-) vraagje: de 530 gr suiker, gaat het daarbij om basterd of kristalsuiker? Dank! Lieke
Ohmydish plaatste op 11-03-2019 om 09:24:07
Gravatar van Ohmydish Dankje Lieke! Kristalsuiker :) Groetjes
Alice plaatste op 06-12-2019 om 20:03:13
Gravatar van Alice Als ik de mokka crème wil maken en alles bij elkaar doe word het gewoon soep met klontjes waar ligt dit aan? Moet er geen slagroom door de mokkacreme
Ohmydish plaatste op 07-12-2019 om 00:06:36
Gravatar van Ohmydish Hoi Alice, hoe zag je banketbakkersroom eruit voordat je deze ging mengen met de boter? Beide zijn niet vloeibaar, dus hoe je hier een 'soep' van krijgt zou ik niet weten? Er behoort inderdaad geen slagroom door de mokkacreme, deze is al romig en vol van smaak door de banketbakkersroom en botercreme. Groetjes
A sieger plaatste op 21-01-2020 om 17:14:52
Gravatar van A sieger Oh WAO’s,...dit is zo n oorspronkelijk origineel recept! Ik moet ga het zeer binnenkort maken. Als ik jullie terug kan vinden plaats ik foto met reactie!
Ohmydish plaatste op 21-01-2020 om 18:06:02
Gravatar van Ohmydish Bedankt, deze klassieker blijft geweldig! U kunt de foto altijd mailen naar veronique@ohmydish.nl Liefs en een fijne avond!
Lindy plaatste op 07-03-2020 om 16:51:42
Gravatar van Lindy Heel de dag in de keuken gestaan, bij mij gaat die merengue zometeen de kliko in! Krijg hem niet eens van het bakpapier af.. morgen maar naar de supermarkt voor taart ?
Ohmydish plaatste op 09-03-2020 om 08:59:17
Gravatar van Ohmydish Hoi Lindy, wat jammer om te horen! Wat vreemd dat je de meringue niet van het bakpapier af kreeg, hier heb ik nog nooit van gehoord dus weet je zeker dat je bakpapier hebt gebruikt? Heb je al eens eerder meringue gemaakt? Heb je de eiwitten goed laten opkloppen en pas daarna geleidelijk de suiker erbij gedaan? Was je hazelnoot fijn genoeg en hoe zag je eiwit eruit voordat je deze op het bakpapier hebt verdeeld? Ergens is er iets mis gegaan met je meringue, een hele dag in de keuken zou ook helemaal niet nodig moeten zijn voor deze taart. Fijne week!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.