Mini visbastilla

(7)

Mini visbastilla is een gerecht uit Marokko, lekker krokant met een vulling gemaakt van gemengde vis en noedels. Klaar in 30 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-11-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-04-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten
Mini visbastilla

Ingrediënten


  • 400 gram gemengde stukken vis, wij hebben kabeljauw, tonijn en pangasius gebruikt
  • 100 gram noedels naar keuze
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • Halve prei
  • Klein handje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel vermalen gember
  • Snuf gemalen korianderzaad
  • 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie om mee te bakken
  • 12 kleine of 6 grote vellen filodeeg
  • 100 gram boter

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Kleine pan en vergiet
  • Grote bakpan
  • Spatel
  • Kleine kom
  • Oven bakplaat met bakpapier erop

Mini visbastilla Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-visbastilla


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Begin met de vulling voordat je begint met het filodeeg. Dit is omdat de vulling helemaal afgekoeld moet zijn voordat je deze op het filodeeg doet. Pel de ui en het teentje knoflook.

Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk en snijd de gele paprika in kleine blokjes. Snijd alle vis in kleinere stukken. Vul in de tussentijd de kleine pan met water en breng deze aan de kook.

Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg daar de gesneden prei, paprika, ui en knoflook aan toe. Fruit deze 2 minuten lang aan op middelhoog vuur. Voeg dan de vis en kruiden toe, en bak deze een aantal minuten mee.

Roer niet teveel, anders zullen de stukken vis uit elkaar vallen. Voeg dan sap van een halve citroen toe. Kook de noedels aan de hand van de instructies op de verpakking.

Giet de noedels af en plaats deze direct onder koud stromend water om het kookproces te stoppen en om te voorkomen dat de noedels aan elkaar gaan plakken.

Snijd de noedels in kleinere stukken en meng deze samen in de pan met de vis en groenten. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie grof en voeg deze toe aan het gerecht.

Doe de vulling in een vergiet, om ervoor te zorgen dat deze niet al te nat is. Wacht tot de vulling afgekoeld is. 

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Mini visbastilla
Mini visbastilla

De mini visbastilla's bakken -- 20 minuten

Smelt de boter en gebruik een siliconen kwast om 1 filodeegvel in te vetten. Leg er een filodeegvel op en vet deze ook in met de boter.

Leg de gestapelde filodeegvellen in een kleine kom, op deze manier is het makkelijk(er) om de vulling in de bastilla te krijgen. Verdeel de vulling in 6 porties en voeg deze toe aan het eerste pakketje in de kom.

Je kunt door de boter de pakketjes makkelijk sluiten, vouw deze met de vier punten naar het midden toe. Verplaats de visbastilla naar de bakplaat en gebruik de siliconen kwast om er nog een laatste laag op te doen.

Herhaal bovenstaande stappen totdat je 6 visbastilla's overhoud. Bak de mini visbastilla's in 20 minuten goudbruin en krokant. Lekker met extra citroen, zoete chilisaus of Srirachasaus.

Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-11-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-04-2022


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Mini visbastilla

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.