Deze mini pavlova met kumquats zijn makkelijk om te maken en extra lekker met pistache nootjes. Kumquats zijn een heerlijke mini citrus soort.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-03-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-11-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-pavlova-met-kumquats
Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier.
Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan.
Voeg beetje bij beetje 400 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout en een theelepel maizena toe.
Verdeel de eiwitten in 6 hoopjes op het bakpapier, zorg dat ze niet te dun zijn. Bak deze ongeveer een half uur lang in de voorverwarmde oven.
Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een meringue met een zachte binnenkant.
Hak de pistache nootjes grof en zet opzij.
Verwarm ondertussen 100 ml water samen met 100 gram suiker in een kleine sauspan. Was ondertussen de kumquats en verdeel ze in stukken.
Voeg de kumquats toe aan het suikerwater en laat ze siroopachtig worden op laag vuur in ongeveer een half uur.
Serveer de pavlova met de kumquats en wat van de siroop en maak af met pistache nootjes. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-03-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-11-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.