Mini bladerdeeg kerstboompjes

(45)

Deze mini bladerdeeg kerstboompjes zijn snel klaar en gemaakt met maar 3 ingrediënten. Gebruik een prikker met een gouden bolletje voor een extra leuke piek.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-12-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Mini bladerdeeg kerstboompjes

Ingrediënten


  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 6 plakken rauwe ham zoals Serrano ham
  • 3 eetlepels boursin

Kookgerei nodig


  • lepel
  • scherp mes
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • prikkers met gouden bolletje als piek

Mini bladerdeeg kerstboompjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-bladerdeeg-kerstboompjes


Mini bladerdeeg kerstboompjes maken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Besmeer een grote plak bladerdeeg met een laag Boursin of andere kruidenroomkaas. Verdeel hier 6 plakken rauwe ham over. Snijd het bladerdeeg vervolgens in lange repen, niet te breed.

Mini bladerdeeg kerstboompjes voorbereiden
Mini bladerdeeg kerstboompjes voorbereiden
Mini bladerdeeg kerstboompjes opvouwen
Mini bladerdeeg kerstboompjes opvouwen
Opgevouwen mini bladerdeeg kerstboompjes
Opgevouwen mini bladerdeeg kerstboompjes

Vouw de repen bladerdeeg tot kerstbomen, net zoals een harmonica. Bak de bladerdeeg kerstbomen vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de kerstboompjes.

Mini bladerdeeg kerstboompjes
Mini bladerdeeg kerstboompjes

Serveer de bladerdeeg hapjes op een prikker, de gouden balletjes op de prikkers dienen als piek.

Tip: je kunt een halve sinaasappel of ander stuk fruit inpakken met aluminiumfolie om de prikkers te serveren zodat ze mooi rechtop blijven. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-12-2022


Waardeer dit recept!
45 stemmen

Mini bladerdeeg kerstboompjes: Veel gestelde vragen

Wat voor soort ham kan ik gebruiken?

Je kunt verschillende soorten rauwe ham gebruiken, bijvoorbeeld serrano of prosciutto ham.

Hoe lang kan ik de mini bladerdeeg kerstboompjes bewaren?

In een afgesloten bakje buiten de koelkast kun je ze tot ongeveer 2 dagen lang bewaren. Aangezien er vlees in dit gerecht zit kun je ze niet al te lang bewaren. Het bladerdeeg zal wel zachter zijn dan wanneer ze net uit de oven komen.

Ik heb geen prikkers, wat nu?

Ook zonder prikkers kun je deze bladerdeeg kerstboompjes maken.

0 reacties op Mini bladerdeeg kerstboompjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.