Een overheerlijke zelfgemaakte mierikswortel-roomsaus met groenten, visbouillon en witte wijn. Super lekker bij bijna elke soort vis.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-04-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mierikswortel-roomsaus-met-zalmforel
Was de prei en snijd deze vervolgens in grove stukken. Pel de ui en snijd deze grof. Verhit een pan op middelhoog vuur en fruit de ui enkele minuten zonder toevoeging van olie of boter.
Voeg dan de prei toe en blus het geheel na ongeveer 2 minuten af met de witte wijn. Voeg de laurierblaadjes, peperkorrels, dille en visbouillon toe en breng aan de kook.
Laat het een half uur zachtjes doorkoken, zodat het water extra smaakvol zal worden. Je kunt het ook een nacht in de koelkast zetten, zodat de smaken goed kunnen doortrekken.
Zeef de saus en gooi de smaakmakers weg. Breng het nogmaals aan de kook. Je kunt ervoor kiezen om het eerst in te laten koken zodat het nog voller van smaak zal zijn.
Je kunt het vocht ook meteen binden met maizena of aardappelzetmeel. Maak dan eerst een maizena papje in een klein kommetje om klontjes te voorkomen.
Voeg de room toe en breng op smaak met geraspte mierikswortel en zout. De zalmforel hebben we heel simpel gekruid met enkel peper en zout en enkele minuten aan elke kant gebakken op middelhoog vuur.
Serveer de zalmforel met de mierikswortel-roomsaus, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-04-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.