Mexicaanse tomatensalsa

(11)

Deze Mexicaanse tomatensalsa is een ideale dipsaus voor bij je tortilla chips. Boordevol groenten en kruiden voor een extra lekkere snack.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-01-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen
Mexicaanse tomatensalsa

Ingrediënten


  • 1/2e rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 4 tomaten
  • 1/4e groene paprika
  • 1/2e rode paprika
  • 1 rode chili peper
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 1 recept Mexicaanse kruiden (3 eetlepels)
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 100 ml water

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • houten lepel

Mexicaanse tomatensalsa Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-tomatensalsa


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere versie en snijd deze dan fijn.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in stukken. 

Mexicaanse tomatensalsa
Mexicaanse tomatensalsa

De Mexicaanse tomatensalsa afmaken – 25 minuten

Verhit een beetje olie in een sauspan en fruit hierin de rode ui en knoflook enkele minuten.

Voeg dan de groene en rode paprika samen met het fijngesneden pepertje toe. Bak dit enkele minuten en bak dan ook de tomatenpuree nog kort mee om de tomatenpuree te ontzuren.

Bak dan de Mexicaanse kruiden nog kort mee en zet dan het vuur laag. Schenk het water erbij en laat nog ongeveer een kwartier zachtjes koken.

De salsa is klaar als de groenten zacht geworden zijn en de salsa de gewenste dikte heeft.

Laat deze dan eerst afkoelen en serveer met tortilla chips. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-01-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Mexicaanse tomatensalsa

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.