Mexicaanse gehaktschotel

(15)

Deze Mexicaanse gehaktschotel zit vol smaak, heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag. Mocht je geen tijd hebben, volstaat een kortere kooktijd ook!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Mexicaanse gehaktschotel

Ingrediënten


  • 750 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2 rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 8 grote selderijstengels
  • 180 ml runderbouillon
  • 1 pastinaak
  • olijfolie
  • 1,5 eetlepel Mexicaanse kruiden - of meng 1/2 eetlepel gemalen chili, komijn en cayenne peper
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse bieslook ter garnering

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote braadpan met dikke bodem
  • houten lepel
  • dunschiller

Mexicaanse gehaktschotel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-gehaktschotel


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en knoflook en snijd deze in blokjes. Snijd de halve paprika in kleine blokjes. Was de 8 selderij stengels en snijd deze in dunne plakjes. 

Schil de pastinaak en snijd deze ook in blokjes. 

Mexicaanse gehaktschotel
Mexicaanse gehaktschotel

Koken van de Mexicaanse gehaktschotel -- 1 uur

Verhit een eetlepel olijfolie in een zware braadpan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg het gehakt toe en bak deze tot het bruin begint te kleuren.

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze nog enkele minuten mee. Meng goed en voeg dan de gesneden selderij en pastinaak toe. 

Schenk vervolgens de runderbouillon erbij samen met de Mexicaanse kruiden. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het ongeveer een uur sudderen.

Controleer ondertussen of het vocht niet teveel verdampt tijdens het sudderen, anders kun je een klein beetje extra water toevoegen.

Na een uur zijn de smaken goed doorgetrokken en dien je het nog enkel op smaak te brengen met peper en zout.

Serveer deze Mexicaanse gehaktschotel met witte rijst en garneer met gesneden bieslook. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

0 reacties op Mexicaanse gehaktschotel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.