Mexicaanse chocoladetaart

(21)

Deze Mexicaanse chocoladetaart is zoet maar ook een klein beetje zout en pittig. Een hele aparte lekkere chocoladetaart die je eens een keer moet proeven!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-08-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Mexicaanse chocoladetaart

Ingrediënten


  • 200 gram droge koekjes (zoals Maria koekjes)
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eiwit
  • 200 gram suiker
  • 5 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel oploskoffie
  • halve theelepel zout
  • anderhalve theelepel chilipoeder
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 700 ml volle melk
  • 150 gram pure chocolade

Kookgerei nodig


  • Springvorm van 24 cm
  • Siliconen kwast
  • Deegroller of foodprocessor (om de koekjes mee te verkruimelen)
  • Middelgrote pan
  • Klein sauspannetje
  • Garde
  • Keukenmachine of handmixer met garde
  • Spatel

Mexicaanse chocoladetaart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-chocoladetaart


Voorbereiding – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en zet deze aan de kant. 

Verkruimel de koekjes, je kunt hiervoor een foodprocessor gebruiken of simpelweg een deegroller. Doe de droge koekjes eerst in een hersluitbaar zakje als je een deegroller gaat gebruiken. Leg wat koekkruimels opzij ter garnering. 

Smelt de boter langzaam in de kleine sauspan. Laat de boter dan een aantal minuten afkoelen. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter, 1 eiwit, kaneelpoeder en een snuf zout. 

Druk het koekmengsel dan in de springvorm om een taartbodem te maken. 

Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, of totdat deze mooi goudbruin geworden is. Haal de taartbodem dan uit de oven en laat deze geheel afkoelen. 

Mexicaanse chocoladetaart
Mexicaanse chocoladetaart

De Mexicaanse chocoladetaart vulling maken – 15 minuten + wachttijd

Verhit de melk langzaam in een middelgrote pan. Snijd de pure chocolade in kleine stukken en voeg deze toe aan de warme melk.

Meng suiker, halve theelepel zout, eidooiers, maizena, cacao poeder, oploskoffie en chili in de kom van de keukenmachine. 

Voeg de eieren 1 voor 1 toe, totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.  Blijf ondertussen het eimengsel mengen, en giet er dan de melk met gesmolten chocolade aan toe. 

Giet het mengsel dan terug in de middelgrote pan en blijf roeren om te voorkomen dat de chocoladetaart vulling aan gaat branden, dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Zorg ervoor dat het mengsel dik is geworden (zie foto)! 

Chocolade taart vulling
Chocolade taart vulling

Plaats de pan dan 10 minuten lang in koud water en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Giet het chocolademengsel over de taartbodem zodra deze een beetje afgekoeld is. 

Dek de Mexicaanse chocoladetaart af met huishoudfolie en plaats deze tenminste 3 uur lang in de koelkast. Bestrooi met de apart gehouden koekkruimels. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-08-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2023


Waardeer dit recept!
21 stemmen

4 reacties op Mexicaanse chocoladetaart

Ruth van Wijngaarden plaatste op 11-10-2018 om 09:59:02

Hebben jullie als afwerking koekkruimels over de taart hestrooid? Wanneer doe je dat?

Ohmydish plaatste op 11-10-2018 om 14:08:53
Hallo Ruth, de koekkruimels die je apart hebt gehouden worden na het opstijven over de taart gestrooid. Zal het er nog even extra duidelijk bij zetten. Groetjes :)
Aleks plaatste op 07-05-2020 om 02:29:26
Klop je de eitwitten eerst op voordat je ze mengt met het koekmengsel?
Ohmydish plaatste op 07-05-2020 om 08:14:00
Hoi Aleks, nee dat hoeft niet. Fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.