Maraschino kersen

(7)

Maraschino kersen worden ook wel cocktail kersen genoemd. Deze zoete kersjes worden namelijk gebruikt om cocktails en toetjes te garneren. Een makkelijk recept zonder alcohol!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-05-2022, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes
Maraschino kersen

Ingrediënten


  • 300 gram kersen
  • 275 ml water
  • 150 gram suiker
  • halve citroen
  • 1 theelepel vanille extract
  • halve theelepel amandel extract
  • snufje zout
  • 75 ml kersensap of granaatappelsap

Kookgerei nodig


  • kersenontpitter
  • middelgrote pan
  • 1 grote of 2 kleine potjes met deksel

Maraschino kersen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maraschino-kersen


Voorbereiding – 10 minuten

Ontpit de kersen, zorg ervoor dat de steeltjes eraan blijven en zet deze opzij.

Zorg ervoor dat je een grote pot met deksel of 2 kleine potjes met deksel klaar hebt staan. Je kunt deze gemakkelijk steriliseren door deze enkele minuten schoon te koken in kokend water.

Maraschino kersen
Maraschino kersen

De maraschino kersen afmaken – 20 minuten + wachttijd

Pers het sap uit een halve citroen en meng deze samen met water, suiker, vanille extract, amandel extract, snufje zout en het kersen- of granaatappelsap in een middelgrote pan.

Verwarm het geheel tot de suiker volledig is opgelost en voeg dan de ontpitte kersen toe.

Laat de kersen 10 minuten zachtjes koken, maar zorg dat ze niet te hard koken anders zullen ze kapot koken.

Verdeel de kersen met het sap over de pot(ten) en draai de deksel erop. Laat de kersen afkoelen en bewaar ze daarna in de koelkast. Na enkele dagen zijn ze op smaak, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-05-2022, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Maraschino kersen: Veel gestelde vragen

Hoe lang kun je maraschino kersen bewaren?

Deze kersen voor cocktails zijn enkele weken houdbaar in de koelkast. Als je de cocktail kersen langer wilt bewaren dien je de potten te steriliseren door deze na het vullen enkele minuten te koken in kokend water.

Zit er maraschino likeur in maraschino kersen?

Mijn versie is alcoholvrij, maar er wordt meestal gebruik gemaakt van maraschino likeur.

Waar kun je cocktail kersen / maraschino kersen kopen?

Voorheen waren de maraschino kersen goed verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Tegenwoordig zijn de cocktail kersen helaas voornamelijk online verkrijgbaar.

Waarom hebben zelfgemaakte maraschino kersen niet dezelfde kleur als cocktail kersen uit pot?

De fabriekskersen hebben een chemisch proces ondergaan, waardoor ze de felrode / felroze kleur krijgen. Bij de zelfgemaakte maraschino kersen worden geen onnatuurlijke ingrediënten gebruikt, waardoor deze minder fel van kleur zullen zijn.

0 reacties op Maraschino kersen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.