Maissoep is een vullende en romige soep met gerookte paprika en krokante spekjes. Heerlijk als lunch of met brood zelfs een complete maaltijd.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maissoep
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze in blokjes, je hoeft dit niet heel precies te doen aangezien de soep gepureerd zal worden. Schil de aardappels, was deze en snijd deze in stukken.
Laat de blikken maïs in de tussentijd uitlekken.
Verhit een klontje boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Voeg de aardappel en maïs toe en bak dit ook nog enkele minuten mee.
Voeg dan een halve theelepel gerookte paprika poeder toe en na ongeveer een minuut ook de bouillon. Breng de soep aan de kook, zet de soep dan lager en laat de aardappels nog ongeveer 10 minuten garen.
Afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel. Bak ondertussen de spekjes tot deze mooi krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd een paar eetlepels maïskorrels apart en pureer de rest tot de soep glad is.
Je kunt dit doen met een blender of staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de apart gehouden maïs en krokante spekreepjes.
Garneer eventueel met platte peterselie en gerookte paprika poeder. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.