Maiskolven uit de airfryer

(51)

Deze maiskolven uit de airfryer zijn makkelijk te maken en zitten boordevol smaak. Een heerlijk kruidig en een tikkeltje zoet bijgerecht. Ook lekker als tussendoortje of lunch.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Maiskolven uit de airfryer

Ingrediënten


  • 2 maiskolven
  • mespunt chili poeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • klont roomboter

Kookgerei nodig


  • airfryer
  • bakpapier
  • kleine kom
  • siliconen kwast
  • keukentang

Maiskolven uit de airfryer Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maiskolven-uit-de-airfryer


Voorbereiding – 5 minuten

Verwijder eventueel de draden en het omhulsel van de maiskolven. Leg bakpapier in de mand van de airfryer.

Meng chili poeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en olijfolie. Gebruik een kwast om het mengsel over de maiskolven te verdelen. Als je nog iets van het mengsel overhoudt kun je dit tijdens het bakken over de maiskolven verdelen.

Maiskolven uit de airfryer
Maiskolven uit de airfryer

Maiskolven uit de airfryer afmaken – 25 minuten

Leg de maiskolven in de airfryer, om deze erna niet te hoeven schoonmaken is bakpapier aan te raden.

Bak de maiskolven gaar en mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten op 180 graden Celsius, draai ze halverwege een keer om. 

Breng op smaak met peper en zout en serveer met een klontje boter. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
51 stemmen

Maiskolven uit de airfryer: Veel gestelde vragen

Waar kan ik maiskolven kopen?

Afhankelijk van het seizoen, kun je maiskolven bij elke supermarkt kopen.

Hoe pel ik maiskolven?

Maiskolven zijn heel makkelijk te pellen door van bovenaf het omhulsel eraf te trekken. Verwijder dan de draden en snijd de onderkant van de maiskolf af.

Om het nog makkelijker te maken, kun je de hele maiskolf met omhulsel kort koken in water. Zo kun je na het kort koken het omhulsel en de draden nog sneller en makkelijker verwijderen.

0 reacties op Maiskolven uit de airfryer

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.