Een maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing is een heerlijke frisse en vullende salade, ideaal op warme dagen. Deze salade met aardappels, cashewnoten en meer staat binnen een half uur op tafel.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-04-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maaltijdsalade-met-kip-en-pesto-yoghurt-dressing
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Was de aardappels en snijd deze met schil in niet al te dunne plakken.
Kook de plakken aardappel gaar in ongeveer 5 minuten, tijd is afhankelijk van de dikte van de plakken. Giet deze dan af en laat deze afkoelen. Was eventueel de sla en snijd deze in grove stukken.
Verwijder de harde kern van de witlof en snijd deze dan ook in grove stukken. Was de cherry tomaatjes en snijd deze door de helft. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in lange plakken.
Maak een makkelijke dressing door de yoghurt te mengen met pesto, citrusrasp en sap. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Besmeer de sneetjes brood met een beetje olijfolie.
Verwarm de grill pan op hoog vuur en grill eerst de sneetjes brood enkele minuten aan beide kanten. Besprenkel de plakken kip met olijfolie, peper en zout.
Grill de kipfilet enkele minuten aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar is en de kip gaar is. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.
Verdeel sla, witlof, aardappel plakken en tomaatjes over borden. Verdeel de kip in het midden en maak af met pesto-yoghurt dressing en cashewnoten. Serveer met de sneetjes brood, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-04-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-07-2023
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.