Ohmydish.nl


Reacties op Luchtige cake met mango

Een luchtige cake met mango, makkelijk en snel klaar. Dit heerlijk zoete biscuitdeeg is erg licht, daar neem je makkelijk een tweede stuk van!

Jellie plaatste op 02-04-2019 om 15:35:23
Gravatar van Jellie Hallo, zojuist de taart geprobeerd te maken maar helaas ging t niet goed. Veel langer in de oven want hij wilde maar niet gaar worden en de structuur was daarna ook niet goed. Ik denk dat ik de volgende keer maar gewone bloem neem ipv zelfrijzend ;) Tenminste als het daaraan ligt want boter hoort er verder ook niet in toch? Lijkt mij verder een heerlijke taart!
Ohmydish plaatste op 02-04-2019 om 16:00:05
Gravatar van Ohmydish Hallo! Wat jammer om te horen! Het is een 'spongecake', dus daar hoort inderdaad geen boter in. Het verschil met zelfrijzend meel is dat er bakpoeder in zit, dat zorgt ervoor dat het deeg of beslag gaat rijzen. Ik heb het zelf nooit gebruikt in een luchtige cake, dus zou niet met zekerheid kunnen zeggen wat het precies verandert aan dit beslag. De baktijd kan verschillen per oven, geen enkele oven is helaas hetzelfde. Was het beslag zo luchtig mogelijk toen je het in de vorm deed? Hier kan ook nogal wat verschil door komen, als het minder luchtig is zal het namelijk compacter zijn. Had je de eieren en suiker lang laten kloppen voor de luchtigheid? Groetjes Véronique
Joke plaatste op 09-06-2019 om 14:07:17
Gravatar van Joke Hi, ook bij mij is het niet gelukt. Beslag was heel luchtig en in de oven leek het goed te gaan, alleen de binnenkant wilde maar niet garen. Uiteindelijk dreigde de bovenkant (na het omkeren de onderkant) te verbranden terwijl de cake in het midden nog zo goed als vloeibaar was. Helaas...
Ohmydish plaatste op 09-06-2019 om 17:03:21
Gravatar van Ohmydish Het is een hele lichte cake, dus dat deze niet gaar wordt heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb dit recept namelijk al tientallen keren gemaakt en ik gebruik het al jaren zelfs als ik lagentaarten maak (bruidstaarten etc). Heb je toevallig de bovenwarmte van de oven aan gehad? Als ik dit (per ongeluk) doe tijdens het bakken (van welk soort baksel dan ook :)) dan is de bovenkant ook al donker voordat deze gaar is. Groetjes
Betty plaatste op 31-07-2019 om 15:10:47
Gravatar van Betty Heb de taart ook vandaag gemaakt, 12 minuten langer in de oven gedaan, toen dacht ik dat hij gaar was, omgekeerd op een bord gedaan, en de randen waren perfect en luchtig, alleen in het midden van de taart was het te zacht, ik denk dat het komt door de mango, deze was lekker rijp en zoet, maar heeft ook veel vocht afgegeven,waardoor ik denk dat de taart daardoor niet helemaal gegaard was in het midden, maar de smaak is overheerlijk! we hebben ons ook niets van het zachte gedeelte aangetrokken, want hij is zo ontzettend lekker!!
Ohmydish plaatste op 01-08-2019 om 12:25:41
Gravatar van Ohmydish Dankje Betty, ik heb de cake laatst zelf ook weer gemaakt om te kijken of er iets niet klopt in mijn recept. Maar deze klopt helemaal en ik heb elke keer een luchtige licht gekleurde cake die snel klaar is :) De rijpe en vochtige mango kan verklaren waarom het middenin wat zachter was dan de rest inderdaad. Fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.