Reacties op Luchtige cake met mango

Een luchtige cake met mango, makkelijk en snel klaar. Dit heerlijk zoete biscuitdeeg is erg licht, daar neem je makkelijk een tweede stuk van!

Jellie plaatste op 02-04-2019 om 15:35:23
Gravatar van Jellie Hallo, zojuist de taart geprobeerd te maken maar helaas ging t niet goed. Veel langer in de oven want hij wilde maar niet gaar worden en de structuur was daarna ook niet goed. Ik denk dat ik de volgende keer maar gewone bloem neem ipv zelfrijzend ;) Tenminste als het daaraan ligt want boter hoort er verder ook niet in toch? Lijkt mij verder een heerlijke taart!
Ohmydish plaatste op 02-04-2019 om 16:00:05
Gravatar van Ohmydish Hallo! Wat jammer om te horen! Het is een 'spongecake', dus daar hoort inderdaad geen boter in. Het verschil met zelfrijzend meel is dat er bakpoeder in zit, dat zorgt ervoor dat het deeg of beslag gaat rijzen. Ik heb het zelf nooit gebruikt in een luchtige cake, dus zou niet met zekerheid kunnen zeggen wat het precies verandert aan dit beslag. De baktijd kan verschillen per oven, geen enkele oven is helaas hetzelfde. Was het beslag zo luchtig mogelijk toen je het in de vorm deed? Hier kan ook nogal wat verschil door komen, als het minder luchtig is zal het namelijk compacter zijn. Had je de eieren en suiker lang laten kloppen voor de luchtigheid? Groetjes Véronique
Joke plaatste op 09-06-2019 om 14:07:17
Gravatar van Joke Hi, ook bij mij is het niet gelukt. Beslag was heel luchtig en in de oven leek het goed te gaan, alleen de binnenkant wilde maar niet garen. Uiteindelijk dreigde de bovenkant (na het omkeren de onderkant) te verbranden terwijl de cake in het midden nog zo goed als vloeibaar was. Helaas...
Ohmydish plaatste op 09-06-2019 om 17:03:21
Gravatar van Ohmydish Het is een hele lichte cake, dus dat deze niet gaar wordt heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb dit recept namelijk al tientallen keren gemaakt en ik gebruik het al jaren zelfs als ik lagentaarten maak (bruidstaarten etc). Heb je toevallig de bovenwarmte van de oven aan gehad? Als ik dit (per ongeluk) doe tijdens het bakken (van welk soort baksel dan ook :)) dan is de bovenkant ook al donker voordat deze gaar is. Groetjes
Betty plaatste op 31-07-2019 om 15:10:47
Gravatar van Betty Heb de taart ook vandaag gemaakt, 12 minuten langer in de oven gedaan, toen dacht ik dat hij gaar was, omgekeerd op een bord gedaan, en de randen waren perfect en luchtig, alleen in het midden van de taart was het te zacht, ik denk dat het komt door de mango, deze was lekker rijp en zoet, maar heeft ook veel vocht afgegeven,waardoor ik denk dat de taart daardoor niet helemaal gegaard was in het midden, maar de smaak is overheerlijk! we hebben ons ook niets van het zachte gedeelte aangetrokken, want hij is zo ontzettend lekker!!
Ohmydish plaatste op 01-08-2019 om 12:25:41
Gravatar van Ohmydish Dankje Betty, ik heb de cake laatst zelf ook weer gemaakt om te kijken of er iets niet klopt in mijn recept. Maar deze klopt helemaal en ik heb elke keer een luchtige licht gekleurde cake die snel klaar is :) De rijpe en vochtige mango kan verklaren waarom het middenin wat zachter was dan de rest inderdaad. Fijne dag!
Karima plaatste op 24-07-2022 om 20:00:10
Gravatar van Karima Ik heb deze net gemaakt maar met pruimen in plaats van mango. Het deeg was heerlijk luchtig maar ook bij mij na 20 min op 160°C was hij nog wit en geheel vloeibaar binnenin. Ik heb de oven snel op 185 °C gezet en de cake zo'n 15 min laten staan. Daarna was hij gaar en heel mooi goudgeel. Ik heb er inderdaad nog wat suiker op gekarameliseerd onder de grill en met wat poedersuiker is het een waar feestje op het bord. Ik ga hem straks pas proeven maar ik twijfel er geen seconde aan dat hij net zo lekker is als hij eruit ziet. Dank je wel voor je recept.
Ohmydish plaatste op 25-07-2022 om 09:40:31
Gravatar van Ohmydish

Hoi Karima, klinkt heerlijk met pruimen. Zeker nu de pruimen in het seizoen zijn en extra lekker zijn! Ik maak deze luchtige cake (spongecake) heel vaak en in mijn oven gaat dit precies zoals omschreven. Maar bakrecepten is altijd een dingetje, want elke oven is anders dus dat is wel lastig. Gelukkig dat hij mooi goudgeel is en hopelijk smaakte hij net zo lekker als hij eruit ziet! Fijne dag, liefs Véronique

Sander plaatste op 04-01-2023 om 22:17:44
Gravatar van Sander 20 minuten is toch echt te kort hoor.... Na 60-75 min ongeveer op 160 graden kwam er een prachtige taart uit de oven! Dat is niet te verklaren door het verschil in oven volgens mij 😊
Ohmydish plaatste op 04-01-2023 om 22:39:10
Gravatar van Ohmydish

Hallo Sander,

Bedankt voor je bericht. Dat kan behalve aan je oven, ook aan het fruit liggen. Bij erg rijpe mango komt meer vocht vrij dan bij een minder zachte mango. Daarnaast kan het ook liggen aan de manier van mixen, als je beslag minder luchtig is zal deze compacter zijn waardoor deze langer gebakken dient te worden. 60-75 minuten is ontzettend lang, mijn oven zou de spongecake na zulke lange tijd helaas verbranden. Fijn om te horen dat de taart alsnog prachtig uit je oven is gekomen! 

Fijne avond en veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.