Ohmydish.nl


Reacties op Loempiavellen zelf maken

Zelfgemaakte loempiavellen zijn heerlijk en ook erg handig als je geen kant-en-klare vellen in jouw buurt kunt kopen. Met maar een paar ingrediënten.

Lygia plaatste op 21-11-2019 om 21:02:47
Gravatar van Lygia Leuk hoor dank u wel voor de kennis die je deelt.
Ohmydish plaatste op 21-11-2019 om 22:40:40
Gravatar van Ohmydish Dankjewel voor je leuke bericht! Heel erg graag gedaan :)
Marijke plaatste op 21-01-2021 om 16:55:30
Gravatar van Marijke Dankje voor het recept! Ik heb de vellen gebakken en heel goed gelukt. Wel me eigen vulling gemaakt. Succes 🌺
Ohmydish plaatste op 22-01-2021 om 10:15:14
Gravatar van Ohmydish Wat leuk om te horen Marijke! Dankjewel voor je leuke berichtje, fijne dag en alvast een fijn weekend!
Sophie plaatste op 23-01-2021 om 18:06:34
Gravatar van Sophie Mijn moeder maakte ook altijd zélf haar loempiavellen. Alleen gebruikte zij altijd een -brede- keukenkwast . Daarmee kwaste zij heel snel de bodem van de hete koekenpan in, zodat ze heel dunne vellen kreeg. Eerst snel rond om de rand te vormen en dan gauw het midden in rechte streken en soms ook dwars. Pan hield zij vast aan de steel , zodat ze die ook weleens vàn of iets boven het vuur kon houden tijdens het kwasten . Als het velletje klaar was zag je dat vanzelf wit worden en de randen krulden wat op. Het uit de koekepan halen ging ook gemakkelijk met de vingers van beide handen. . De velletjes legde ze gewoon losjes op een groot plat bord met als ondergrond een omgekeerd koffieschoteltje. . De loempias zijn heerlijk krokant na het bakken.
Ohmydish plaatste op 27-01-2021 om 10:33:21
Gravatar van Ohmydish Hoi Sophie, sorry voor de late reactie! Als je het beslag meteen over de bodem verdeeld en het overtollige terug schenkt zijn ze ook mooi dun. Zo heb ik dit ook geleerd op de koksopleiding, een simpele en snelle manier. Maar met een kwast kan natuurlijk ook, hele fijne dag en veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!