Ohmydish.nl


Reacties op Limburgs zoervleisj

Hét recept voor heerlijk Limburgs zoervleisj, ofwel zuurvlees. Dit recept is geschikt voor de slowcooker, recept voor vier personen.

Marleen plaatste op 18-05-2017 om 18:19:59
Gravatar van Marleen Wanneer doe je de appelstroop er bij?
Ohmydish plaatste op 18-05-2017 om 19:33:00
Gravatar van Ohmydish Hallo Marleen, tegelijk met de andere ingrediënten (vlees, uien, azijn enz) zodra deze de slowcooker in gaan. We hebben het aangepast, bedankt voor je oplettendheid! :)
Mieneke plaatste op 02-03-2018 om 08:59:56
Gravatar van Mieneke Heb net uw recept gemaakt. Ben benieuwd. Alleen: ik ben nu toe aan het toevoegen van peperkoek. Nu is er verwarring. Kan ik gewoon ontbijtkoek nemen of is het beter om een echte kruidkoek te kopen? Nu, is het vlees nog wat aan de zuurdere kant (moet ook wel) maar is dan het toevoegen van ontbijtkoek juist goed of moet het dus inderdaad echte kruidkoek zijn?
Ohmydish plaatste op 02-03-2018 om 09:45:56
Gravatar van Ohmydish Hallo Mieneke, wij gebruiken zelf altijd gewoon goedkope ontbijtkoek :) Smakelijk alvast!
Jolanda plaatste op 11-10-2018 om 08:51:25
Gravatar van Jolanda Vraagje, in andere recepten lees ik dat de ontbijtkoek al erbij gedaan wordt in de slowcooker. Wat is de reden dat jullie dit later apart er nog bij doen?
Ohmydish plaatste op 11-10-2018 om 14:07:16
Gravatar van Ohmydish Hallo Jolanda, wij doen dit pas naderhand erbij omdat het als bindmiddel dient. Als je dit er al eerder bij doet gaat het minder mooi oplossen + het wordt misschien te dik of niet dik genoeg (je kunt het naderhand dus veel beter doseren). Groetjes
Nancy plaatste op 08-05-2021 om 08:37:05
Gravatar van Nancy Hoe bereid je zoervleisj als je geen gebruik maakt van een slowcooker? Welke stappen volg je dan?
Ohmydish plaatste op 11-05-2021 om 12:23:09
Gravatar van Ohmydish Hallo Nancy, sorry voor de late reactie! Als je zoervleisj in een braadpan wil maken, kun je het vlees het beste eerst een nacht in azijn leggen. Dan zal het vlees de smaak goed opnemen. Voor de variant in de slowcooker heb ik dat niet gedaan, omdat deze de hele dag in azijn zachtjes gaart en zo de smaak goed opneemt. Voor het maken in een braadpan bak je het vlees rondom bruin zoals beschreven. Je haalt het vlees dan niet uit de pan, bak de uien vervolgens mee en voeg hier dan een flinke scheut van de azijn waar het vlees in heeft gelegen aan toe. Voeg ook een kopje water toe zodat het vlees onder water staat. Voeg hier dan ook de kruiden (bijv. in een thee-ei) samen met de appelstroop aan toe. Laat het vlees dan rustig sudderen voor ongeveer 2 uur. De exacte tijd is afhankelijk van het vlees dat je gebruikt, het is klaar als het vlees uit elkaar valt en mals is geworden. Hierna kun je de kruiden eruit halen en de saus binden met peperkoek zoals beschreven. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.