Lamsworstjes met erwtenpuree en munt

(6)

Een echt lente gevoel krijg je met deze lamsworstjes met erwtenpuree en munt. Serveer met aardappels uit de oven voor een nog lekkerder gerecht!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-05-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten
Lamsworstjes met erwtenpuree en munt

Ingrediënten


  • 6 lamsworstjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • boter
  • handvol verse munt blaadjes
  • ongeveer 450 gram (diepvries) erwten
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: geroosterde aardappelen

Kookgerei nodig


  • 2 kleine pannen
  • middelgrote bakpan
  • staafmixer of blender

Lamsworstjes met erwtenpuree en munt Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamsworstjes-met-erwtenpuree-en-munt


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalotjes en snijd deze grof, je hoeft deze niet netjes te snijden omdat deze gepureerd zullen worden.

Vul alvast 1 van de kleine pannen met water en zout en breng aan de kook.

Verhit een beetje boter in een kleine pan en bak hierin de sjalotjes ongeveer 2 minuten.

Voeg 3/4e van de erwten toe en bak deze nog enkele minuten mee. Voeg dan ongeveer 200 ml water toe samen met het bouillonblokje.

Laat het op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes garen, of tot de erwten volledig gaar zijn.

Voeg een handvol munt blaadjes toe en pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. 

Lamsworstjes met erwtenpuree en munt
Lamsworstjes met erwtenpuree en munt

Lamsworstjes met erwtenpuree en munt afmaken – 15 minuten

Kook de rest van de erwten in de pan met water, dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren.

Verwarm een beetje boter in een middelgrote bakpan en bak de worstjes ongeveer 3 minuten aan elke kant.

Serveer de lamsworstjes met erwtenpuree, aardappels, extra erwten en garneer met muntblaadjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-05-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Lamsworstjes met erwtenpuree en munt

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.