Kweepeer compote

(35)

Een kweepeer compote is makkelijk te maken, heerlijk zoet en fris tegelijk. Lekker bij een stukje vlees, bij de kaas, toetjes en meer.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-09-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Kweepeer compote

Ingrediënten


  • 1 kilo kweeperen
  • 300 ml water
  • 300 ml witte wijn
  • 1 citroen
  • 250 gram suiker
  • 1 kaneelstok
  • 1 steranijs

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • middelgrote pan
  • aardappelstamper
  • optioneel: steriele potten

Kweepeer compote Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kweepeer-compote


Voorbereiding – 10 minuten

Het is niet nodig om de kweeperen te schillen, maar verwijder wel het klokhuis en was de kweeperen goed.

Kweeperen verkleuren heel snel, dus leg ze tijdens het snijden direct in koud water. Snijd de kweeperen in grove stukken.

Kweepeer compote
Kweepeer compote

De kweepeer compote afmaken – 50 minuten

Plaats de stukken kweepeer in een middelgrote pan en voeg water, witte wijn, suiker, het sap van een citroen, steranijs en een kaneelstok toe.

Laat de kweeperen op laag vuur (zonder deksel) ongeveer 45 minuten zachtjes gaar worden. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kweepeer stukken. De compote is gaar zodra de stukjes volledig zacht zijn geworden.

Verwijder de steranijs en kaneelstok en gebruik bijvoorbeeld een aardappelstamper om de kweeperen grof te pletten. Maak de compote niet te fijn.

Je kunt de compote nu direct gebruiken of bewaar deze lang in een gesteriliseerde pot. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-09-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
35 stemmen

Kweepeer compote: Veel gestelde vragen

Waar is kweepeer compote lekker bij?

Kweepeer compote is lekker op brood, bij de kaasplank, bij een stuk vlees en zelfs in desserts zoals bijvoorbeeld met chocoladeijs.

Hoe lang kan ik kweepeer compote bewaren?

Je kunt kweeperen compote een week lang in de koelkast bewaren. Wil je deze langer bewaren, dan kun je deze het beste in steriele potten doen. 

Je kunt potten makkelijk en snel steriliseren door deze enkele minuten te koken in een pan met kokend water.

0 reacties op Kweepeer compote

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.