Kruidige geroosterde bloemkool

(34)

Deze kruidige geroosterde bloemkool is een heerlijk bijgerecht dat snel gemaakt is. Met de kruiden kun je volop variëren naar je eigen favoriete smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Kruidige geroosterde bloemkool

Ingrediënten


  • 1 bloemkool
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 theelepel gemalen chili
  • 1,5 theelepel gerookte paprika poeder
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • grote kom
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Kruidige geroosterde bloemkool Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-geroosterde-bloemkool


Voorbereiding -- 5 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en plaats deze in de grote kom.

Verdeel de kruiden over de bloemkool roosjes en zorg dat het goed verdeeld is. Besprenkel ruim met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 

Kruidige geroosterde bloemkool
Kruidige geroosterde bloemkool

Kruidige geroosterde bloemkool afmaken -- 20 minuten

Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en rooster deze ongeveer 20 minuten in de oven. Schep ze tussentijds enkele keren om, zodat alle kanten krokant zullen worden.

Serveer als bijgerecht maar je kunt deze krokante bloemkool ook serveren als tapas. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
34 stemmen

0 reacties op Kruidige geroosterde bloemkool

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.