Kruidige gehakt filodeeg rolletjes

(64)

Deze kruidige gehakt filodeeg rolletjes zijn ontzettend lekker vanwege het krokante jasje en het gebruik van verschillende kruiden. Klaar in ongeveer 40 min

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-08-2017, dit recept is voor 16 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 16 personen Categorie Hoofdgerechten
Kruidige gehakt filodeeg rolletjes

Ingrediënten


  • ongeveer 15 vierkante vellen filodeeg
  • 500 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/2e theelepel gemalen koriander
  • 1/2e theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen chili
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • ongeveer 100 gram roomboter

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • siliconen kwast
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 16 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-gehakt-filodeeg-rolletjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Begin met het maken van de gehakt vulling, zodat deze afgekoeld is om te kunnen rollen. Pel de ui en knoflooktenen  en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten voor je het gehakt toe gaat voegen.

Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan kaneel, gember, koriander, komijn en chili toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de vulling dan volledig afkoelen. 

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes
Kruidige gehakt filodeeg rolletjes

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes afmaken -- 30 minuten

Zorg dat het filodeeg ontdooid is en smelt de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Besmeer een vierkante plak filodeeg met gesmolten boter en leg deze met een punt naar beneden voor je neer. Verdeel een flinke eetlepel gehaktvulling onderaan de plak en vouw de zijkanten naar binnen.

Rol het filodeeg strak naar boven, het zal vanzelf vastplakken door de boter. Herhaal tot al het gehakt is gebruikt en leg alle rolletjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier.

Besmeer de bovenkant van alle rolletjes met gesmolten boter en bak deze mooi goudbruin en krokant in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van je oven. Wij serveerden deze rolletjes met kleefrijst en tomatensalsa. Eet smakelijk! 

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes vouwen
Kruidige gehakt filodeeg rolletjes vouwen
Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-08-2017, dit recept is voor 16 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-10-2023


Waardeer dit recept!
64 stemmen

11 reacties op Kruidige gehakt filodeeg rolletjes

Annemieke plaatste op 15-10-2018 om 18:11:53

Goede dag,

Kunnen deze filodeegrolletjes in de diepvries?? Annemieke.

Ohmydish plaatste op 19-10-2018 om 15:23:20
Hallo Annemieke, je kunt deze filodeegrolletjes ongebakken invriezen :)
Hermien Valckenborg plaatste op 13-01-2019 om 15:47:58
oh dit lijkt mij heerlijk ga deze een keer maken
Ohmydish plaatste op 13-01-2019 om 17:20:43
Dankjewel Hermien :)
Esther Wakker plaatste op 06-02-2019 om 14:18:00

Hoi, kun je met foto’s even laten zien hoe je de rolletjes precies maakt.? Kan ik dat ergens bekijken??

Gr Esther Wakker

Ohmydish plaatste op 06-02-2019 om 17:06:04
Hoi Esther, ik heb hier zelf geen foto's van maar kan die wel eens een keer maken bij een volgende keer dat ik zoiets maak. Het is zoals bij loempia's vouwen, dus zoiets zoals hier en dan methode 2; https://nl.wikihow.com/Vietnamese-loempia%27s-vouwen Groetjes
Esther Wakker plaatste op 16-02-2019 om 19:31:25

Heel duidelijk deze video’s. Thanks. Vanavond deze rolletjes al gemaakt voordat ik jullie reactie heb gezien. Was al aardig op weg zie ik....?

Floortje1750113floortje plaatste op 07-03-2019 om 15:53:35
zijn ze koud ook lekker
Ohmydish plaatste op 08-03-2019 om 13:32:09
Hallo Floortje, ik denk dat het met een sausje wel lekker is. Net zoals koude gehaktballen :) Groetjes
Anne plaatste op 15-12-2019 om 12:31:00

Hallo Véronique, ik wil ze maken voor de kerstbrunch bij mijn zus. Kan ik ze bijv. 10 minuten bakken en dan bij mijn zus nog 5 minuten afbakken. Of is het beter om ze bij mijn zus te bakken.

Ohmydish plaatste op 15-12-2019 om 12:39:03
Hallo Anne, het kan allebei, maar ik zou ze dan zelf beter meteen bij je zus bakken :-) Fijne feestdagen alvast!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.