De populairste en misschien wel makkelijkste Spaanse tapas. Deze heerlijke knoflookchampignons zijn in een mum van tijd klaar!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-11-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knoflookchampignons-tapas
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in kwarten.
Pel de knoflooktenen en snijd deze in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie op laag vuur in een grote bakpan en voeg de knoflook toe. Zet na enkele minuten het vuur hoog en voeg de helft van de champignons toe.
Als je alle champignons tegelijk toe zal voegen, zullen ze niet mooi bruin bakken. Voeg na enkele minuten de andere helft van de champignons toe en bak het geheel tot ze mooi goudbruin zijn.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie. Serveer direct, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-11-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Hoe heten tapas champignons in het Spaans?
Deze klassieke tapas heet champiñones al ajillo.
Welke champignons voor tapas?
Je kunt om de klassieke knoflookchampignons tapas te maken het beste witte champignons gebruiken, klein of middelgroot. Je kunt eventueel kastanjechampignons gebruiken.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.