Reacties op Knoflookbrood met kruiden

Dit knoflookbrood met kruiden en kaas is extra lekker door de knapperige buitenkant. Serveer dit breekbrood bijvoorbeeld tijdens het borrelen.

Florina Blokland plaatste op 28-11-2018 om 16:39:34
Gravatar van Florina Blokland Dag fijne receptenschrijvers, Ik geniet van jullie goede recepten die altijd kloppen! Fijn is dat! Ook dit brood komt op mijn lijstje en daarbij dan ook een vraag: jullie wijzen er vaak op -terecht hoor- dat temperatuur van ingrediënten erg belangrijk is. Ik vraag me dan ook af of jullie een kernthermometer gebruiken bij het brood bakken? Dus bij de ingrediënten maar ook later na rijzen of zelfs tijdens het bakken. Ik gebruik 'm soms wel maar doe ook veel op gevoel en bereid met aandacht alles voor. Ik hoop dat jullie hier een antwoord op willen geven. (mag heel kort hoor, jullie hebben het druk genoeg met jullie huis en werk!) Alvast bedankt!
Ohmydish plaatste op 28-11-2018 om 17:00:00
Gravatar van Ohmydish Hallo Florina, bedankt voor je lieve bericht en complimenten! Meestal gebruik ik hiervoor geen thermometer en gaat het idd op gevoel. Ik gebruik een thermometer vooral bij de kerntemperatuur voor vlees uit de oven. Ook voor desserts waarin dit erg belangrijk is, zoals b.v. soms met chocolade of karamel, maar dan vermeld dit er nog eens extra bij :)
Florina Blokland plaatste op 28-11-2018 om 18:27:55
Gravatar van Florina Blokland Dag, Dank je wel voor je snelle heldere reactie. Inderdaad: gevoel. Koeken is ruiken, proeven en verstand gebruiken. En inderdaad bij vlees is het erg belangrijk soms dat de juiste temperatuur (minimaal) bereikt is. En dan is een thermometer onmisbaar. Hier in de keuken dus ook! Bedankt hoor, en succes met alles. (Ver)Bouwen is intensief! Zei de ervaringsdeskundige hahaha. Groetjes en geniet van alles van jullie doen, maken, bereiden en eten. Florina.
Ohmydish plaatste op 28-11-2018 om 21:03:03
Gravatar van Ohmydish Dankjewel, helemaal met je eens, (ver)bouwen is zeer intensief! Als je het leuk vind heb ik vandaag een stukje geplaatst met foto's van voor de verbouwing en nu :) (https://emigreren.fr/een-jaar-na-vertrek/) Groetjes
Gerda Heerema plaatste op 17-01-2020 om 13:46:10
Gravatar van Gerda Heerema Hallo Veronique, Ik heb al heel wat van je recepten gemaakt en dit brood heb ik vandaag gemaakt. Maar dan in de Romertopf. Ik dacht dat dat ook zou moeten lukken dus heb ik het geprobeerd en het is fantastisch geslaagd mede door de stoom binnen de Romertopf waardoor het bijna letterlijk de pan uit rijst. Ik heb je recept gevolgd tot het verdelen in 8 bolletjes en door het olie/kruidenmengsel halen. Daarna heb ik de Romertopf, die ik 30 min. had geweekt in water, bekleed met bakpapier en daar de bolletjes tegen elkaar in gelegd. Toen nog 30 minuten laten rijzen met de deksel erop in een oven op 50 graden maar dat zal per oven wat verschillen. Daarna de oven op 225 graden gezet en 45 minuten laten bakken. Toen de deksel eraf gehaald en nog 15-20 minuten laten bakken voor een knapperig korstje. Echt fantastisch brood geworden hoor. Om te zien maar ook om te eten. Heerlijk. Natuurlijk heeft mij dat aan het denken gezet en vraag ik mij af of jullie ook wel eens in de Romertopf koken en of jullie daar ook recepten voor hebben. Ook zou ik heel graag recepten met Jackfruit willen krijgen omdat er steeds meer zonder vlees gegeten wordt en Jackfruit in mijn beleving lekkerder en veelzijdiger is dan vleesvervangers. Ik de Kerst Allerhande van Albert Heijn stond een voorgerecht met Jackfruit nl. bladerdeegbakjes met Jackfruit ragout. Mijn dochter is vegetarisch en zij had het klaargemaakt. Echt heerlijk! Maar omdat het nog vrij onbekend is zijn er erg weinig echt goede recepten te vinden en daarom klop ik bij jullie aan: Kunnen jullie, als chefs, hier uitkomst bieden met goede, smakelijke recepten? Help!! groetjes van Gerda
Ohmydish plaatste op 17-01-2020 om 17:35:37
Gravatar van Ohmydish Hallo Gerda, wat leuk om te horen! Fijn dat het brood heerlijk was, wij maken het ook nog steeds regelmatig en blijven fan. Wij hebben geen romertopf, maar ben er wel bekend mee van restaurants. Dus nee helaas, daar hebben we geen recepten voor! Wij zijn geen vegetariërs, maar ik kook wel af en toe vegetarisch. Hiervoor gebruik ik nooit vleesvervangers eigenlijk, ik maak dan meestal iets met enkel groenten/peulvruchten etc. Ik ben bekend met jackfruit, maar heb er inderdaad nog geen recept mee gemaakt. Onze vriendin Paulami maakt hier regelmatig iets lekkers mee (https://spicetrip.nl/?s=jackfruit) maar ik kan binnenkort eens kijken of ik het hier ergens kan kopen om er eens iets mee te maken. Groetjes Véronique
Kathleen plaatste op 18-09-2020 om 15:07:47
Gravatar van Kathleen ziet er zeer lekker uit, en ga dit proberen. Dankjewel !
Ohmydish plaatste op 18-09-2020 om 16:08:08
Gravatar van Ohmydish Dankjewel Kathleen, ben benieuwd wat je ervan zal vinden! Fijne avond
Andra plaatste op 06-02-2021 om 15:15:17
Gravatar van Andra Wat een lekker recept! Ik heb net geprobeerd het te maken maar blijkbaar ging er al wat mis bij het maken van het deeg :-( Ik heb de bloem gemengd met de olijfolie en daarna langzaam het gistmengsel erbij gedaan maar krijg dan 1 grote schaal met derrie :-(. Moet alles erin of totdat je een bal kan vormen?
Ohmydish plaatste op 06-02-2021 om 15:46:10
Gravatar van Ohmydish Hoi Andra, dankjewel voor je comment. Hoe zag je gistmengsel eruit, was het mooi schuimig? Bij het kneden van deeg kan het in het begin soms nog wat nat lijken, maar bij het langer kneden mengt alles zich samen en vormt het een deegbal. Hoe lang heb je het deeg gekneed? Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.