Ohmydish.nl


Reacties op Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze

Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn recept.

Veronique plaatste op 24-12-2017 om 10:45:49
Gravatar van Veronique Super recept! Ik heb het gemaakt als Kerstgerecht.
Ohmydish plaatste op 24-12-2017 om 14:12:05
Gravatar van Ohmydish Hallo Veronique, goed idee om dit te serveren tijdens de kerst. Hij is vast in de smaak gevallen :)
Lyke plaatste op 06-11-2018 om 17:57:40
Gravatar van Lyke Ik heb het recept gevolgd, maar 60gr peperkoek is toch echt veel te veel. Ik heb op het laatst nog wat eruit kunnen scheppen wat niet gesmolten was, maar helaas was het meeste al opgelost.
Ohmydish plaatste op 06-11-2018 om 19:07:16
Gravatar van Ohmydish Dit recept van mijn oma heeft een mooie dikke saus door de hoeveelheid peperkoek, deze bindt namelijk de saus. Ik maak dit familie recept regelmatig, en er gaat behoorlijk wat peperkoek in inderdaad maar het is dan ook een grote hoeveelheid saus.
Kulka plaatste op 04-05-2019 om 11:59:17
Gravatar van Kulka nou de pootjes staan in het zuur, met uien laurier peper en kruidnagels. Wil het morgen in de slowcooker gaar stoven, dat zal toch wel gaan he, mss de koek eruit laten tot het laatst, ivm aanbakken? En moet ik het in de koelkast zetten of kan het buiten de koelkast in het zuur staan? Mijn moeder zet het meestal in de garage maar dan is het kerst...mss nu wat te warm?!
Ohmydish plaatste op 04-05-2019 om 14:35:50
Gravatar van Ohmydish Heerlijk! Ik zet ze in de koelkast, in de garage kan ook zeker maar ik weet niet hoe de temperatuur in je garage nu is. Volgens mij zal dat wel meevallen tot morgen qua warmte, want volgens mij is het nu niet zo warm in NL? In de slowcooker kan ook zeker, dan zou ik de peperkoek inderdaad eruit laten en deze pas toevoegen als je de saus gaat binden. Groetjes en smakelijk alvast!
Erica plaatste op 06-12-2019 om 11:07:28
Gravatar van Erica heb je een wild of een tam konijn gebruikt?
Ohmydish plaatste op 06-12-2019 om 16:01:38
Gravatar van Ohmydish Hoi Erica, ik heb hiervoor bouten van een tam konijn gebruikt. Deze zijn malser dan bouten van een wild konijn, maar je kunt ze beide gebruiken. Fijne avond!
Paul Hendrick plaatste op 13-12-2020 om 23:33:45
Gravatar van Paul Hendrick Ik de knieën in t zoer gemaakt. Ik vond het te zuur. Smaken verschillen. Ik heb de zurigheid voor mij gecorrigeerd door te verdunnen met water, bruinen suiker en een bouillonblokje toe te voegen. De hoeveelheid peperkoek lijkt veel maar geeft wel een perfecte gebonden saus. Eind resultaat een lekker gerecht dat met kerst op de tafel staat.
Ohmydish plaatste op 16-12-2020 om 10:36:00
Gravatar van Ohmydish Beste Paul, smaken verschillen inderdaad. Ik heb nog nooit eerder van iemand gehoord dat het gerecht te zuur is. Wat goed dat je hem naar je eigen smaak hebt aangepast, en toch een heerlijk gerecht op tafel hebt gezet! Groetjes Veronique
Dora plaatste op 16-12-2020 om 08:56:14
Gravatar van Dora Ik ga dit recept deze kerst maken, klopt de hoeveelheid van 600 gr ontbijtkoek? Lijkt me erg veel!
Ohmydish plaatste op 16-12-2020 om 10:32:00
Gravatar van Ohmydish Hallo Dora, bedankt voor je bericht. Leuk dat je dit recept gaat maken, het is een grote hoeveelheid saus. Vandaar de benodigde hoeveelheid peperkoek, de peperkoek geeft niet alleen maar smaak maar bindt de saus ook. Groetjes Veronique
Karel Heldens plaatste op 24-12-2020 om 10:32:17
Gravatar van Karel Heldens Het recept is echt goed, heerlijke "knien" die mijn schoonmoeder al haar leven lang maakt voor 1e kerstdag. Het enige wat ik mis is de toevoeging van verse uien. Mijn schoonmoeder smoort een paar flinke uien in ringen die ze op het laatst nog toevoegt, de uien uit de marinade zijn nml helemaal weg gesudderd tijdens het garen.
Ohmydish plaatste op 24-12-2020 om 10:42:17
Gravatar van Ohmydish Hallo Karel, bedankt voor je leuke comment! Heel fijn om te horen, mijn oma maakte deze ook altijd op 1e kerstdag (en haar moeder ook). Dat lijkt me ook lekker met extra uien, in mijn familie is de saus altijd helemaal glad. Hele fijne feestdagen en geniet van de knien!
Henderijn plaatste op 31-12-2020 om 12:02:07
Gravatar van Henderijn Heerlijk recept, gemaakt voor kerst en de overgebleven bouten staan nu te sudderen voor nieuw jaar. De saus is nog dagenlang lekker...heerlijk soppen met oud brood mjam!!
Ohmydish plaatste op 31-12-2020 om 13:58:15
Gravatar van Ohmydish Dankjewel voor je leuke comment Henderijn, heel fijn om te horen! Lekker soppen met brood deden we vroeger inderdaad ook altijd bij opa en oma! Geniet ervan vanavond en een gelukkig nieuwjaar!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.