Klassieke gevulde eieren

(25)

Deze ouderwetse en klassieke gevulde eieren zijn ideaal als hapje op een feestje of high-tea. Dit is de meest basis versie van een gevuld ei.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 84 calorieën p.p.
Klassieke gevulde eieren

Ingrediënten


  • 5 middelgrote eieren
  • 60 gram mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • ¼e rode paprika
  • 1 grote zoetzure augurk
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Klein pannetje
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kom
  • Lepel

Klassieke gevulde eieren Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 84 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-gevulde-eieren


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een klein pannetje met water, voeg 5 middelgrote eieren toe en breng het water aan de kook. Kook de eieren 7 minuten lang zodra het water gaat koken.

Snijd in de tussentijd 1 flinke augurk in zo fijn mogelijke blokjes. Maak de rode paprika schoon met water. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika ook in zo fijn mogelijke blokjes.

Laat de eieren “schrikken” onder koud stromend water. Dit vergemakkelijkt het pellen. Mocht je ijsblokjes hebben dan gaat het nog sneller, voeg dan ijsblokjes samen met water toe en laat 5 minuten staan.

Klassieke gevulde eieren
Klassieke gevulde eieren

De klassieke gevulde eieren afmaken – 5 minuten

Pel de eieren zodra deze afgekoeld zijn en snijd doormidden met een koksmes. Gebruik een lepel om de eidooiers uit de gekookte eieren te halen.

Meng de eidooiers met 60 gram mayonaise, 1 theelepel mosterd en de in kleine blokjes gesneden augurk. Breng de vulling op smaak met peper en zout.

Vul de eieren met het mengsel, garneer met in zo fijn mogelijk gesneden blokjes paprika. Laat de klassieke gevulde eieren tenminste 15 minuten lang afkoelen in de koelkast. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
25 stemmen

Klassieke gevulde eieren: Veel gestelde vragen

Kun je de gevulde eieren van tevoren maken?

Je kunt gevulde eieren tot wel 2 dagen vooraf maken. Haal ze dan iets vooraf uit de koelkast, aangezien ze te koud minder lekker zullen zijn.

Kan ik de augurk weglaten?

Je kunt de stukjes augurk eventueel weglaten.

0 reacties op Klassieke gevulde eieren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.