Kip caprese uit de oven

(51)

Deze kip caprese uit de oven is makkelijk te maken, weinig moeite voor groot resultaat! Een zomerse kipfilet met de lekkerste tomaat, mozzarella en verse basilicum.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-09-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 281 calorieën p.p.
Kip caprese uit de oven

Ingrediënten


  • 4 kipfilets
  • ongeveer 250 gram mozzarella kaas
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels pesto
  • kleine handvol fijn geraspte parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • olijfolie

Kookgerei nodig


  • snijplank & scherp mes
  • oven
  • grote ovenschaal
  • klein lepeltje
  • vleestang

Kip caprese uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 281 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-caprese-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en het harde gedeelte en verdeel de tomaten in dunne halve plakjes. Verdeel de mozzarella ook in halve dunne plakjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kip caprese afmaken – 30 minuten

Snijd de kipfilets ongeveer 6 x tot de helft in, snijd deze niet volledig door. Als de kipfilets kleiner zijn kun je beter minder inkepingen maken.

Bestrooi de kipfilets met peper, zout en Provençaalse kruiden. Verdeel een klein beetje pesto in elke inkeping. Plaats dan in elke inkeping een klein plakje tomaat en mozzarella.

Kip caprese voorbereid
Kip caprese voorbereid

Verdeel een beetje fijn geraspte Parmezaanse kaas over de gevulde kipfilets en bak de kip caprese mooi goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de kipfilets.

Kip caprese uit de oven
Kip caprese uit de oven

Als de tomaten erg sappig zijn, zal er onderin de ovenschaal een laag vocht zijn ontstaan. Dit is niet erg, schep de kipfilets uit de ovenschaal en serveer met een beetje goede olijfolie en verse basilicum. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-09-2023


Waardeer dit recept!
51 stemmen

Kip caprese uit de oven: Veel gestelde vragen

Wat is lekker om kip Caprese te serveren?

Bij kip Caprese kun je bijvoorbeeld aardappels uit de oven en een simpele salade of gekookte broccoli eten. Ook erg lekker met pasta of rijst.

Kan ik kip Caprese ook in de airfryer maken?

Je kunt de kip Caprese ook in de airfryer maken. De bereidingswijze is dan hetzelfde als in de oven. De bereidingstijd zal waarschijnlijk korter zijn, aangezien het verwarmingselement dichter bij de ovenschaal zit dan in een reguliere oven.

2 reacties op Kip caprese uit de oven

Jopie plaatste op 29-09-2021 om 09:51:40

Hoi, Ik zie dat jij pesto uit een potje gebruikt. Omdat ik tot nu toe geen lekkere kant en klare pesto heb kunnen vinden, maak ik het altijd zelf. Heb jij een aanrader voor zo'n potje voor als ik geen tijd of zin heb 😉.

Groetjes,

Jopie

Ohmydish plaatste op 29-09-2021 om 11:12:31
Hoi Jopie, ja dat klopt ik maak het af en toe zelf en af en toe uit een potje. Ik weet niet welke merken je al hebt geprobeerd, maar ik gebruik o.a. die wat op de foto te zien is, van Barilla (alla Genovese). Ik woon in Frankrijk, dus ik weet niet zeker in welke Nederlandse supermarkt deze te koop is. Volgens Google bij de Jumbo, maar ik gok ook vast wel bij AH. Fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.