Kersen in port

(11)

Lekkere verse kersen ingemaakt in port, ideaal om je kersen jarenlang goed en veilig te bewaren!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes
Kersen in port

Ingrediënten


  • 1 kilogram verse kersen
  • 1 liter water
  • 250 gram suiker
  • 75cl port
  • 4 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel vanille extract

Kookgerei nodig


  • Grote inmaakpan (koper)
  • Schuimspaan (koper)
  • Kersenontpitter
  • Citruspers
  • Mes
  • Grote gesteriliseerde (weck)potten
  • Trechter

Kersen in port Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kersen-in-port


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de verse kersen schoon en begin met het verwijderen van de kersenpitten. Je kunt hiervoor het beste een kersenontpitter gebruiken.

Wees er zeker van dat er geen pitten meer in de kersen zitten, spoel de kersen dan nogmaals schoon. Pers het sap uit de limoen met behulp van een citruspers. 

Kersen in port
Kersen in port

Kersen in port afmaken -- 30 minuten

Voeg 1 liter water toe aan een grote (inmaak) pan samen met 250 gram suiker. Verwarm de pan op middel-hoog vuur. Laat de suiker in het water oplossen door deze zachtjes te roeren.

Voeg nu 75cl port, 4 steranijs, 2 kaneelstokjes, limoensap en een eetlepel vanille extract toe. Zet het vuur wat hoger en breng aan de kook. Zodra het port-suikerwater aan de kook is, zet je het vuur lager.

Voeg nu de ontpitte kersen toe en laat zo'n 15 tot 20 minuten zachtjes door pruttelen. Let op: gebruik enkel gesteriliseerde (weck)potten om schimmels en/of bacteriën in de pot te voorkomen. 

Schep met behulp van een soeplepel en de trechter de kersen met flink wat sap / water in elke pot. Zorg ervoor dat deze zo warm mogelijk zijn. Herhaal totdat de pan leeg is.

Draai de deksels op de potten en zet deze dan op de kop neer. Nadat de potten zijn afgekoeld kun je deze rechtop in een donkere kast of kelder tot ongeveer 2 jaar bewaren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Kersen in port

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.