Kersen crumble

(17)

Een heerlijke en simpele kersen crumble kan het hele jaar door. Maak 'm feestelijk door deze in éénpersoons schaaltjes te serveren met een bolletje vanille ijs.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Kersen crumble

Ingrediënten


  • ongeveer 400 gram kersen
  • 60 gram bloem
  • 25 gram rietsuiker
  • 50 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 40 gram roomboter + extra
  • klein handjevol hazelnoten

Kookgerei nodig


  • oven
  • 4 ramekins of andere ovenbestendige kleine schaaltjes
  • siliconen kwast
  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes

Kersen crumble Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kersen-crumble


Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de ramekins in met boter. Verdeel de kersen over 4 ramekins of 4 andere ovenbestendige kleine schaaltjes.

Kersen crumble
Kersen crumble

De kersen crumble afmaken – 25 minuten

Hak de hazelnoten grof en snijd de boter in blokjes. Meng de boter en hazelnoten met de bloem, rietsuiker, amandelmeel en een snufje zout in een middelgrote kom.

Gebruik je vingers om alles goed te mengen, het deeg zal kruimelig worden. Verdeel deze kruimels over de kersen en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten of tot de kruimels mooi goudbruin zijn. 

Deze crumble is zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Serveer bijvoorbeeld met een bolletje vanille ijs. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Kersen crumble: Veel gestelde vragen

Welke kersen voor een kersen crumble?

Je kunt verschillende soorten kersen gebruiken, zoals verse, uit pot of zelf ingemaakte kersen. Je kunt ook amarena kersen of port kersen gebruiken, of een combinatie van verschillende soorten kersen. Zolang ze maar zonder pit zijn.

Kan ik de hazelnoten vervangen?

Je kunt de hazelnoten eventueel vervangen door amandelen.

0 reacties op Kersen crumble

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.