Kabeljauw uit de oven

(22)

Een makkelijke kabeljauw uit de oven met een krokant korstje van broccoli is een heerlijke manier om extra groente te eten. Broccoli en vis is de perfecte combinatie.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-09-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kabeljauw uit de oven

Ingrediënten


  • 4 kabeljauwfilets
  • 100 gram broccoli + extra
  • halve theelepel kurkuma
  • flinke snuf nootmuskaat
  • 75 ml room
  • 50 gram paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • kleine handvol amandelschaafsel
  • kleine handvol geraspte kaas

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenschaal of bakplaat
  • blender of food processor
  • middelgrote kom
  • lepel
  • klein mesje
  • keukenpapier

Kabeljauw uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vermaal 100 gram broccoli fijn in een blender of food processor. Verdeel een handvol broccoli in hele kleine roosjes en houd deze apart.

Meng de fijne broccoli met kurkuma, nootmuskaat en zout naar smaak. Voeg dan 75 ml room en 50 gram paneermeel toe en meng goed.

Kabeljauw uit de oven
Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven afmaken – 40 minuten

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi deze met een beetje peper en zout. 

Plaats de kabeljauw in een ovenschaal en verdeel een dikke laag van het broccoli mengsel op elke filet. Verdeel een beetje hele kleine broccoli roosjes bovenop.

Kabeljauw in ovenschaal
Kabeljauw in ovenschaal

Maak af met een beetje amandelschaafsel en geraspte kaas. Bak de kabeljauw in de oven ongeveer een half uur lang. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-09-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

Kabeljauw uit de oven: Veel gestelde vragen

Hoeveel gram kabeljauw per persoon?

Meestal wordt er voor een hoofdgerecht ongeveer 150 tot 200 gram vis geserveerd.

Welke wijn bij kabeljauw uit de oven?

Kabeljauw is een vissoort met een lichte smaak. Hier passen lichte wijnen bij, bij voorkeur witte wijn die niet te zoet is. Frisse en zure wijnen passen het beste bij witvis.

0 reacties op Kabeljauw uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.