Het fijne aan zelf kaassaus maken is dat de saus klaar is binnen 10 minuten en maar 4 ingrediënten nodig heeft!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-10-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaassaus-maken
Smelt de boter in een sauspan, zodra de boter niet meer bruist voeg je in één keer de bloem toe. Roer goed en gaar de bloem enkele minuten op laag vuur, de roux is nu klaar.
Voeg de melk geleidelijk toe en roer steeds glad met een garde. Laat de saus enkele minuten indikken en roer er dan de geraspte kaas in delen doorheen. Roer opnieuw glad met een garde.
Laat de saus zachtjes koken tot de gewenste dikte. Breng de saus eventueel op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
Deze kaassaus is heerlijk in een standaard combinatie met gekookte bloemkool. Probeer ook eens een beetje kaassaus bovenop je tosti, beetje extra geraspte kaas erop en dan even in de oven. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-10-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-01-2024
Welke kaas is het beste voor kaassaus?
Je kunt allerlei soorten kaas gebruiken, zolang ze maar goed smelten. Denk hierbij aan jonge kaas, emmentaler, Gruyère, oude kaas of cheddar.
Kan ik ook andere soort melk gebruiken?
De saus wordt het allerlekkerste met volle of halfvolle melk, maar je kunt eventueel ook (ongezoete) sojamelk gebruiken.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.