Kaasbroodjes

(23)

Deze super lekkere kaasbroodjes zijn vooral bekend als snack op het station. Zelfgemaakt zijn deze kaasbroodjes met bladerdeeg en echte kaasragout pas écht lekker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-02-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt Calorieën 305 calorieën p.p.
Kaasbroodjes

Ingrediënten


  • 8 bladerdeeg vierkantjes
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 200 ml groentebouillon
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 1 ei

Kookgerei nodig


  • kleine sauspan
  • garde
  • optioneel: kaasrasp
  • groot bord
  • mes
  • siliconen kwast
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Kaasbroodjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt Calorieën 305 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaasbroodjes


Het makkelijkste kun je diepvries vierkantjes bladerdeeg gebruiken, maar je kunt ook een groot vel bladerdeeg gebruiken en deze zelf in vierkantjes snijden.

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Smelt de boter in een kleine sauspan en voeg de bloem in één keer toe. Gaar de bloem enkele minuten in de boter om een roux te maken. Roer de groentebouillon beetje bij beetje erbij en roer steeds glad met een garde.

Houd 50 gram geraspte kaas apart en voeg 150 gram geraspte oude kaas toe aan de kaassaus. Roer opnieuw glad met een garde en breng de kaassaus op smaak met een theelepel mosterd, peper en zout.

Maak een groot bord een beetje nat en verdeel hier het kaasmengsel over in een vierkant of rechthoek. Zorg ervoor dat het overal even dik is en laat het mengsel nu volledig afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zelfgemaakte kaasbroodjes
Zelfgemaakte kaasbroodjes

Kaasbroodjes afmaken – 30 minuten

Verdeel het kaasmengsel in 8 gelijke delen. Plaats het kaasmengsel aan 1 kant van het bladerdeeg. Maak de randen van het bladerdeeg nat met een beetje water en vouw de andere helft eroverheen. 

Gebruik een vork om het bladerdeeg dicht te drukken. Gebruik een scherp mes om inkepingen aan de bovenkant van het bladerdeeg te maken. 

Klop een ei los en besmeer de broodjes met ei. Verdeel de resterende kaas over de bovenkant van de broodjes en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-02-2023


Waardeer dit recept!
23 stemmen

Kaasbroodjes: Veel gestelde vragen

Welke kaas is het beste voor kaasbroodjes?

Je kunt allerlei soorten kaas gebruiken die goed smelten. Gebruik bijvoorbeeld jonge geraspte kaas, maar voor meer smaak kies je voor oude kaas.

Kan ik de kaasbroodjes invriezen?

Je kunt de kaasbroodjes invriezen als ze nog niet gebakken zijn, vries de ongebakken kaasbroodjes dan individueel in en bak ze op een later tijdstip pas af.

0 reacties op Kaasbroodjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.