Italiaanse borrelplank

(16)

Maak een heerlijke Italiaanse borrelplank, ofwel l'aperitivo. Een mooie en goed gevulde plank die je kunt maken voor je volgende borrel!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Italiaanse borrelplank

Ingrediënten


  • Italiaanse droge worst
  • Tortellini spiesjes
  • Toastjes
  • Parmaham
  • Serranoham
  • Gemarineerde groene olijven
  • Plakjes Italiaanse worst
  • Mozzarella
  • Zongedroogde tomaten
  • Trosje druiven
  • Snoeptomaten
  • Pecorino
  • Parmezaanse kaas (stuk)
  • Soepstengels met sesam
  • Gerookt paprikapoeder

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Keukendoek
  • (houten) prikkertjes
  • Grote mooie snijplank om mee te serveren

Italiaanse borrelplank Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaanse-borrelplank


Voorbereiding – 10 minuten

Om een Italiaanse borrelplank (of antipasti plank) te maken, gebruik je ingrediënten naar wens. Wij geven graag een voorbeeld van een lekkere Italiaanse borrelplank!

Begin met het voorbereiden van de tortellini spiesjes. Het recept kun je hier vinden

Laat de kazen op kamertemperatuur komen. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken. Was de druiven (witte of rode, of beide!) en dep droog. Doe hetzelfde voor de snoeptomaatjes.

Snijd ook de pecorino en mozzarella in kleine blokjes. Brokkel de Parmezaanse kaas in kleinere stukjes. Omwikkel een aantal (sesam) soepstengels met een plakje serranoham. Snijd de gedroogde Italiaanse worst in dunne plakjes.

Italiaanse borrelplank
Italiaanse borrelplank

De Italiaanse borrelplank afmaken – 5 minuten

Verdeel de ingrediënten over de plank. Leg alles wat een beetje van de plank af kan rollen of vallen redelijk in het midden.

Verdeel een snufje gerookt paprikapoeder over de mozzarella heen, dit ziet er leuk uit en geeft de mozzarella wat meer smaak.

Serveertip: lekker met extra toastjes (zoals tarallucci tradizionali of fratelli laurieri). Serveer met de prikkertjes en drankjes naar keuze, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
16 stemmen

Italiaanse borrelplank: Veel gestelde vragen

Kan ik ook andere ingrediënten gebruiken?

Dat kan zeker, varieer naar hartelust! Op een antipasti plank kun je veel verschillende soorten ingrediënten serveren. Probeer zelf verschillende ingrediënten te combineren om erachter te komen wat je lekker vindt!

Zijn de tortellini spiesjes noodzakelijk?

Nee hoor! De tortellini spiesjes zien er lekker uit (en dat zijn ze ook). Je hoeft deze niet persé op een Italiaanse borrelplank te leggen.

Is er ook een vegetarische Italiaanse borrelplank?

Uiteraard, vervang al het vlees door vleesvervangers of een ander soort ingrediënt dat je zelf heel lekker vindt.

0 reacties op Italiaanse borrelplank

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.