Ingeweckte geroosterde paprika's

(14)

Op de markt koop je allerlei lekkernijen, zoals paprika's. Heb je teveel paprika's over? Maak dan ingeweckte geroosterde paprika's!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-05-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Ingeweckte geroosterde paprika's

Ingrediënten


  • 8 - 10 paprika's (je kunt alle kleuren gebruiken)
  • Zout naar smaak
  • Peperkorrels
  • 1 liter azijn
  • 2 uien
  • Olijfolie
  • Suiker
  • 5 -6 takjes dille
  • 1 knoflookbol

Kookgerei nodig


  • Vleestang
  • Oven met rooster
  • Grote bak
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote pan
  • Keukendoek
  • 2 of 3 weckpotten

Ingeweckte geroosterde paprika's Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ingeweckte-geroosterde-paprikas


Voorbereiding -- 20 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 250 graden Celsius. Was de paprika's en dep deze droog met behulp van een schone keukendoek. Plaats de paprika's op het rooster in de voorverwarmde oven.

Bak de paprika's 15 minuten lang, of totdat het velletje zwartgeblakerd is. Draai de paprika's tijdens het grillen een aantal keren om. Vul ondertussen de grote pan met water en breng aan de kook.

Steriliseer de weckpotten in ruim kokend water, gebruik een vleestang om de weckpotten om te draaien.

Haal de weckpotten uit de pan en zet deze met de open kant naar beneden op een droge en schone keukendoek. 

Ingeweckte geroosterde paprika's
Ingeweckte geroosterde paprika's

De geroosterde paprika's inwecken -- 20 minuten

Haal de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen totdat je er zonder problemen met je handen aan kunt zitten. Verwijder het velletje door deze los te trekken.

Snijd de paprika's dan in lange reepjes en doe ze in een grote bak. Snijd de 2 uien in fijne blokjes en plet alle knoflookteentjes. Verdeel de ui, dille, een handvol peperkorrels, knoflook en een theelepel zout over de weckpotten.

Verwarm 1 deel olijfolie op 2 delen azijn, 1 deel suiker en 1 deel water. Je hoeft dit niet precies af te wegen, het gaat om de verhoudingen. Herhaal deze stap totdat je voldoende vloeistof hebt gemaakt om de weckpotten te vullen.

Verwarm tot de suiker volledig is opgelost. Vul de weckpotten met de paprika slierten en vul deze tot bijna de rand met de hete vloeistof. 

Sluit de weckpotten en bewaar de geroosterde paprika's op een koele en donkere plek tot maximaal een jaar lang. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-05-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

2 reacties op Ingeweckte geroosterde paprika's

C plaatste op 06-08-2022 om 17:08:27
Ik kan niet vinden hoe warm het olie, azijn, suiker, water mengsel mag worden en of je dit gerecht uiteindelijk weckt in de weckketel en hoe lang.
Ohmydish plaatste op 07-08-2022 om 09:51:15

Goedemorgen, bedankt voor je oplettendheid. Er stond niet bij dat het mengsel verwarmd moet worden, ik heb het aangepast. Er zit geen maximum temperatuur aan. De vloeistof gaat heet in de weckpotten, deze gaan vervolgens niet meer in een weckketel. Dat is voor dit recept niet perse nodig, let er wel op dat de potten en alles gesteriliseerd is zodat er geen bacteriën in komen die schimmel kunnen vormen. Fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.