Indiase dhal

(14)

Geweldige manier om gele spliterwten te gebruiken. Indiase dhal is een heerlijk vegetarisch gerecht. Lekker met bijvoorbeeld rijst en naan.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Indiase dhal

Ingrediënten


  • 250 gram gele spliterwten
  • 1 ui
  • 5 knoflooktenen
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel komijnzaad
  • 2 eetlepels mosterdzaad
  • 3 eetlepels zonnebloem of plantaardige olie
  • 750 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 middelgrote wortel
  • 2 grote tomaten
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: gembersiroop

Kookgerei nodig


  • grote kom
  • grote bakpan

Indiase dhal Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-dhal


Voorbereiding -- 5 minuten + wachttijd

Het is aan te raden de spliterwten een nacht te weken in koud water. Dan zul je de volgende ochtend merken dat de spliterwten zachter zullen zijn. Giet de spliterwten af.

Pel en snijd de ui en knoflooktenen zo fijn mogelijk. Pel en rasp te wortel en snijd de tomaten in kleine stukjes. 

Indiase dhal
Indiase dhal

Bereiden van de Indiase dhal -- 50 minuten

Verhit zonnebloem of plantaardige olie in de grote bakpan en voeg het komijn en mosterd zaad toe. Wacht tot deze gaan springen, voeg dan de fijngesneden ui en knoflook toe.

Bak nog een paar minuten en voeg dan de gele spliterwten, kurkuma en water toe. Breng aan de kook en draai dan het vuur laag.

Laat het ongeveer een half uur sudderen en voeg dan de geraspte wortel, tomaten stukjes en kokosmelk toe en laat het nog 15 minuten langer sudderen.

Controleer of de spliterwten en wortel gaar zijn en breng op smaak met peper, zout en misschien ook gembersiroop als je daarvan houdt. Serveer met rijst en/of naan brood of een andere soort plat brood.

Zelf naanbrood maken is niet moeilijk met dit handige recept.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Indiase dhal

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.