Hummus met ras el hanout

(14)

Deze hummus met ras el hanout is nóg lekkerder dan de standaard hummus. Deze Noord Afrikaanse kruidenmix verschilt per keuken, maar is altijd overheerlijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Hummus met ras el hanout

Ingrediënten


  • 2,5 eetlepel ras el hanout (Noord Afrikaanse kruidenmix)
  • ongeveer 150 gram uitgelekte kikkererwten
  • sap van een halve citroen
  • 2 knoflooktenen
  • olijfolie
  • zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • houten lepel
  • keukenmachine

Hummus met ras el hanout Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hummus-met-ras-el-hanout


Hummus met ras el hanout maken -- 10 minuten

Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze eerst een nacht te wellen en erna ongeveer 30 minuten te koken.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine pan en verwarm hier de ras el hanout in.

Op deze manier komt de smaak van de kruiden nog meer tot zijn recht, dit heet myoteren. Laat de olie dan afkoelen. 

Hummus met ras el hanout
Hummus met ras el hanout

Plaats de gare kikkererwten in de keukenmachine samen met eventueel 2 eetlepels van het kookvocht om het extra smeuïg te maken.

Voeg het citroensap, de gepelde knoflooktenen en de ras el hanout olie toe. Pureer het geheel in de keukenmachine en voeg olijfolie toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.

Breng op smaak met zout. Heerlijk op brood of dip er gesneden rauwe groenten in, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Hummus met ras el hanout

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.