Honingkip

(9)

Deze honingkip is krokant en heerlijk kleverig tegelijk. Staat binnen een half uur op tafel met een sausje van honing, sojasaus en meer. Verrassend lekker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Honingkip

Ingrediënten


  • 1 kg kipfilet
  • 200 ml karnemelk
  • bloem (grote hoeveelheid om te paneren)
  • 100 ml zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • 100 gram honing
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 4 eetlepels mirin (rijst wijn, o.a. te koop bij de toko)
  • 1 eetlepel maizena

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • garde
  • 2 diepe borden of kommen
  • grote bakpan
  • vleestang
  • grote kom
  • keukenpapier

Honingkip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/honingkip


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de kipfilet in stukjes, niet te groot en niet te klein. Meng de honing, sojasaus, sesamolie, chili vlokken en mirin in de kleine sauspan en meng dit op laag vuur.

Meng bloem in een diep bord met peper en zout en in het andere diepe bord de karnemelk om de kip mee te paneren. 

Honingkip
Honingkip

De honingkip afmaken – 20 minuten

Haal de stukjes kip eerst door de bloem, dan door de karnemelk en vervolgens nogmaals door de bloem. Verwarm zonnebloem of andere neutrale olie in de grote bakpan.

Bak de gepaneerde stukjes kip in de olie voor ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipstukjes.

Het beste kun je niet alles tegelijk bakken, want dan gaan de kipstukjes aan elkaar plakken en worden ze niet krokant. Plaats keukenpapier in de grote kom en plaats daar de kipstukjes in om het overtollige vet op te vangen.

Herhaal tot alle kipstukjes krokant gebakken zijn en verwijder dan het keukenpapier. Zodra het honingmengsel warm is, voeg je een eetlepel maizena toe.

Roer glad met een garde tot de saus een beetje ingedikt is en schenk de saus over de kip. Meng goed tot alles bedekt is en serveer direct. Serveer bijvoorbeeld met rijst en sperziebonen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

2 reacties op Honingkip

Laura plaatste op 27-04-2018 om 07:44:07

Mijn man zei dat het in een restaurant geserveerd kon worden, goed recept dus! Bedankt voor het delen, we hebben ervan gesmuld. Groetjes Laura

Ohmydish plaatste op 27-04-2018 om 20:21:38
Dankjewel voor het compliment Laura! Fijn om te horen, groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.