Hele romanesco met ei

(6)

Een hele romanesco met ei is een feestje op tafel. Tijdens het bereiden behoud de romanesco zijn prachtige kleur en uiterlijk.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Hele romanesco met ei

Ingrediënten


  • 1 romanesco
  • 75 gram gesmolten boter
  • 2 knoflooktenen
  • 4 eieren
  • peper en zout naar smaak
  • snuf nootmuskaat
  • kleine handvol amandelschaafsel
  • Parmezaanse kaas schilfers

Kookgerei nodig


  • grote pan met deksel
  • schuimspaan
  • kleine pan
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  •  

Hele romanesco met ei Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hele-romanesco-met-ei


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder het blad en de onderkant van de romanesco, zorg ervoor dat de romanesco niet uit elkaar valt en dat deze recht kan staan.

Plaats de romanesco in zijn geheel in de pan, met de stronk naar beneden. Kook de romanesco ongeveer 15 minuten in het kokende water, je kunt controleren of deze gaar is door er met een vork in te prikken.

Hele romanesco met ei
Hele romanesco met ei

De hele romanesco met ei afmaken – 15 minuten

Kook de eieren ongeveer 7 minuten en laat ze dan schrikken. Hak ondertussen verse peterselie fijn. Pel de eieren en gebruik een vork om de eieren fijner te maken. Roer de peterselie door de eieren.

Smelt de boter, pel 2 knoflooktenen en pers deze uit bij de boter. Meng de helft van de gesmolten knoflookboter bij de eieren en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Verwarm een kleine bakpan op hoog vuur en rooster een handvol amandelschaafsel in de droge pan tot deze mooi goudbruin zijn.

Serveer de warme hele romanesco met ei, knoflookboter, amandelschaafsel en maak af met Parmezaanse kaas schilfers. Eet smakelijk! 

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Hele romanesco met ei: Veel gestelde vragen

Kan ik een hele romanesco stomen?

Je kunt de hele romanesco ook stomen i.p.v. koken. 

Wat is de naam van groene bloemkool?

Groene bloemkool heet romanesco en wordt door zijn mooie uiterlijk ook wel torentjesbloemkool genoemd. Eigenlijk is romanesco een koolsoort en geen bloemkool of broccoli, maar is daar wel verwant aan.

0 reacties op Hele romanesco met ei

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.