Havermout pannenkoeken met banaan

(23)

Deze havermout pannenkoeken met banaan zijn een perfecte keuze om de dag mee te beginnen. Heerlijk vullende bananenpannenkoeken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-07-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt
Havermout pannenkoeken met banaan

Ingrediënten


  • 300 gram havermout
  • 4 rijpe bananen
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing + extra

Kookgerei nodig


  • keukenmachine (foodprocessor of blender)
  • grote kom
  • garde
  • grote lepel
  • grote bakpan
  • spatel

Havermout pannenkoeken met banaan Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/havermout-pannenkoeken-met-banaan


Je kunt voor de pannenkoeken halfvolle of volle melk gebruiken, maar sojamelk, havermelk of bijv. rijstmelk kan ook prima.

Voorbereiding – 10 minuten

Plaats de havermout in een keukenmachine en vermaal deze fijner. Voeg 3 rijpe bananen toe en pureer het geheel glad.

Verplaats het mengsel naar een grote kom en roer hier 2 eieren doorheen samen met een eetlepel honing. Meng de melk erbij tot een glad beslag.

Havermout pannenkoeken met banaan
Havermout pannenkoeken met banaan

De havermout pannenkoeken met banaan afmaken – 15 minuten

Verhit een beetje boter in een grote bakpan en schep het beslag hierheen. Je kunt een grote pannenkoek maken of meerdere kleine pannenkoeken.

Bak aan beide kanten mooi goudbruin en verplaats deze dan naar een groot bord. Draai een tweede bord om en hou de pannenkoeken warm terwijl je de rest van het beslag bakt.

Verdeel de laatste rijpe banaan in dunne plakjes en serveer de pannenkoeken met banaan en meer honing. Je kunt eventueel ook ahornsiroop of schenkstroop gebruiken. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-07-2023


Waardeer dit recept!
23 stemmen

Havermout pannenkoeken met banaan: Veel gestelde vragen

Zijn havermout pannenkoeken gezond?

Een havermout pannenkoek bevat geen witte bloem of geraffineerde suiker en is daarom een stuk gezonder dan een standaard pannenkoek.

Hoe lang kan ik havermout pannenkoeken bewaren?

Je kunt havermout pannenkoeken ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel ze dan wel in met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.

0 reacties op Havermout pannenkoeken met banaan

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.