Hartige taartjes met meiknol

(3)

Deze mini hartige taartjes met meiknol zien er niet alleen super schattig uit, ze zijn ook nog eens overheerlijk. Gebruik bladerdeeg voor een snelle versie.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-09-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-06-2021

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten
Hartige taartjes met meiknol

Ingrediënten


  • 280 gram bloem
  • 1/2 theelepel suiker
  • theelepel zout
  • 140 gram koude boter + extra boter om in te vetten
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • ongeveer 10 meiknollen
  • 100 gram spekjes
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 eieren
  • boter
  • paar takjes selderijblad
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • ongeveer 18 kleine taartvormpjes, of gebruik 1 grotere taartvorm
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • oven
  • dunschiller
  • grote bakpan met deksel
  • siliconen kwast
  • deegroller
  • middelgrote kom
  • garde

Hartige taartjes met meiknol Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-taartjes-met-meiknol


Voorbereiding --  1 uur

Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt. Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. 

Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur. Schil ondertussen de meiknol en snijd deze in dunne plakjes. 

Verhit een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Voeg de plakjes meiknol toe en bak deze dan ook enkele minuten. 

Schenk er dan een laagje water bij, plaats een deksel op de pan en gaar ongeveer 10 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes meiknol, ze behoren bijna helemaal gaar te zijn. 

Vet de taartvormpjes in met boter, of gebruik het vet van het bakken van de spekjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Hartige taartjes met meiknol
Hartige taartjes met meiknol

De hartige taartjes met meiknol afmaken -- 25 minuten

Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg tot een grote lap. Gebruik een koekjes uitsteker of groot glas om kleine rondjes deeg uit te steken. 

Plaats deze in de ronde vormpjes en bak deze 5 minuten voor. Meng ondertussen de eieren met crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Hak de selderij fijn en meng dit ook door het mengsel. 

Haal de taartbodems uit de oven en verdeel de meiknol en spekjes over de bodempjes. Verdeel het ei mengsel dan ook over de bodempjes en bak deze nog ongeveer een kwartier in de oven, of tot het ei mengsel gestold is en de meiknollen gaar zijn. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-09-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-06-2021


Waardeer dit recept!
3 stemmen

4 reacties op Hartige taartjes met meiknol

Marja plaatste op 24-09-2018 om 07:57:03
Ziet er goed uit!!!
Ohmydish plaatste op 24-09-2018 om 08:07:11
Dankje Marja :)
Tessa plaatste op 24-09-2018 om 11:42:41
Bedankt voor dit leuke recept.zie de knolletjes hier in Frankrijk altijd liggen, maar weet nooit zo goed wat ik er mee moet doen, gooi ze meestal in blokjes door de soep.soupe Pistou b.v.wat ik ook een goede tip vindt is de vormpjes in vetten met het vet van de uitgebakken lardons , was daar nog nooit opgekomen.
Ohmydish plaatste op 24-09-2018 om 11:59:35
Dankje Tessa! Navets liggen hier inderdaad volop, zo kwam ik ook op het idee :) Ik hoop je er in de toekomst nog vaker mee te inspireren. Oh heerlijk soupe au pistou, dat heb ik allang niet meer gegeten dus goede tip! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.