Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes

(15)

Ben je bekend met deze prachtige tomaten? Super sappig en lekker fris, coeur de boeuf tomaten taartjes zijn smakelijk en makkelijk te maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes

Ingrediënten


  • 2 coeur de boeuf tomaten
  • 6 vierkante plakken bladerdeeg
  • 125 ml creme fraîche
  • Halve rode ui
  • Aantal takjes verse dille
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte jonge kaas

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Een oven
  • Bakplaat met bakpapier

Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-coeur-de-boeuf-tomaten-taartjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm je oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Pel en snijd een halve rode ui in fijne blokjes. Combineer de rode ui met creme fraîche en meng deze goed door. Breng dit op smaak met peper en zout.

Was de coeur de boeuf tomaten met koud water, en dep deze droog met keukenpapier. Gebruik een scherp (koks) mes om de tomaten in mooie, dunne plakken te snijden.

Snijd de tomaten niet te dik, maar ook niet te dun.

Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes
Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes

De hartige coeur de boeuf tomaten taartjes afmaken -- 15 minuten

Plaats de vierkante bladerdeegplakjes op de bakplaat met bakpapier erop. Verdeel een laag creme fraîche met rode ui over het bladerdeeg, laat de randen vrij.

Verdeel de plakken coeur de boeuf tomaten over de bladerdeeg plakjes, voeg niet al te veel toe per plakje bladerdeeg. Breng op smaak met zout en peper, voeg een klein handje geraspte jonge kaas toe op de plakken tomaat.

Bak de taartjes af in de oven in 10-15 minuten, of totdat het bladerdeeg een mooie goud-bruine kleur heeft gekregen, en de kaas gesmolten is. Garneer met verse dille, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

2 reacties op Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes

Aad plaatste op 21-09-2020 om 08:12:17
Als je het recept uitprint is er dan mogelijk dat illustraties ook worden uitgeprint. Voor een programmeur moet dat een fluitje van en cent zijn. Recepten zijn prima ... !
Ohmydish plaatste op 21-09-2020 om 12:28:18
Hallo Aad, dankjewel! Het is juist zo geprogrammeerd om inkt te besparen. Als je de afbeeldingen er wel graag bij wilt, kun je het recept kopiëren en plakken in bijvoorbeeld Word en het vanuit daar in zijn geheel printen. Fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.