Groene aspergesoep

(22)

Makkelijk te volgen recept voor een lekkere groene aspergesoep met aspergetips en knoflook croutons. Ook heel erg lekker als voorgerecht!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-04-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Groene aspergesoep

Ingrediënten


  • 800 gram groene verse asperges
  • 1 klein uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine kruimige aardappels
  • 2 kippen bouillonblokjes
  • 1.2 liter water
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 20 cl (slag)room
  • handvol knoflook croutons

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote pan
  • Dunschiller
  • Waterkoker
  • Staafmixer
  • Houten pollepel
  • Fijnmazige zeef (optioneel)

Groene aspergesoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-aspergesoep


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de kopjes op ongeveer 2 centimeter af van de asperges en leg deze aan de kant. Snijd de harde onderkant van de asperges af en snijd de rest in redelijk evenredige stukken.

Versnipper het kleine uitje en de 2 teentjes knoflook. Schil 2 kleine kruimige aardappels en snijd in partjes. Breng alvast 1.2 liter aan de kook in een waterkoker.

Groene aspergesoep
Groene aspergesoep

De groene aspergesoep afmaken – 30 minuten

Zet een grote pan op het vuur, voeg een scheutje olijfolie toe en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Giet dan voorzichtig 1.2 liter gekookt water vanuit de waterkoker in de pan.

Voeg 2 verkruimelde kip bouillonblokjes toe. Roer goed door met behulp van een houten pollepel. Voeg nu de in stukken gesneden groene asperges toe (niet de kopjes). Voeg nu ook de kruimige aardappelpartjes toe.

Roer alles goed door elkaar heen en laat een minuut of 20 lang zachtjes koken. Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de groene aspergekopjes toe, zet het vuur uit en laat nog een minuut lang garen.

Serveertip groene aspergesoep
Serveertip groene aspergesoep

Je kunt de groene aspergesoep ook door een fijnmazige zeef halen, mochten er toch nog redelijk wat draden van de asperges in de soep zitten.

Serveer de groene aspergesoep met licht opgeklopte ongezoete slagroom en een kleine handvol (knoflook) croutons. Serveertip: je kunt de aspergesoep ook leuk in een mok serveren, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-04-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024


Waardeer dit recept!
22 stemmen

0 reacties op Groene aspergesoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.