Groene aspergesalade met warme geitenkaas

(10)

Tijdens de lunch is deze groene aspergesalade met warme geitenkaas een aanrader. Met een simpele dressing en heerlijke knoflookcroutons.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-04-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Groene aspergesalade met warme geitenkaas

Ingrediënten


  • 2 kleine geitenkaasjes
  • 6 groene asperges
  • flinke handvol sla naar keuze
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • 30 ml rode wijnazijn
  • 80 ml zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 3 knoflooktenen
  • stuk (oud) brood
  • optioneel: verse peterselie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: middelgrote bakpan
  • oven
  • klein ovenschaaltje
  • optioneel: dunschiller
  • optioneel: sla centrifuge
  • grill pan
  • middelgrote kom
  • garde
  • spatel

Groene aspergesalade met warme geitenkaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-aspergesalade-met-warme-geitenkaas


Tip: Je kunt eventueel kant-en-klaar knoflookcroutons gebruiken.

Voorbereiding – 15 minuten

Zelf croutons maken is ontzettend makkelijk. Snijd hiervoor stokbrood of ander soort (oud) brood in kleine stukjes. Pel de knoflooktenen, plet deze en verwarm de knoflook in een flinke scheut olijfolie in een middelgrote bakpan. Laat dit op laag vuur enkele minuten zachtjes verwarmen. 

Als de olie de knoflooksmaak volledig heeft opgenomen kun je de knoflooktenen verwijderen. Bak de stukjes brood dan mooi goudbruin en krokant in de knoflookolie en zet deze dan opzij. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Als je dunne groene asperges gebruikt is het waarschijnlijk niet nodig om deze te schillen. Als de asperges een beetje draderig zijn kun je deze het beste wel eerst schillen. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af. Besprenkel de asperges met olijfolie, peper en zout.

Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Groene aspergesalade met warme geitenkaas
Groene aspergesalade met warme geitenkaas

De groene aspergesalade met warme geitenkaas afmaken – 15 minuten

Maak een simpele dressing, in een middelgrote kom, door mosterd samen met rode wijnazijn te mengen. Voeg dan langzaam zonnebloemolie toe en meng met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla samen met de dressing en verdeel de sla over 2 borden.

Bak de spekjes krokant in een kleine bakpan. Verwarm de grill pan op hoog vuur. Plaats de geitenkaasjes op een ovenvast schaaltje, eventueel op een stukje bakpapier. Bak de geitenkaasjes ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Grill de groene asperges enkele minuten in de grill pan, groene asperges zijn het lekkerste als deze beetgaar zijn. Snijd de groene asperges door de helft en verdeel over de salade.

Verdeel dan ook de spekjes en croutons over de salade. Plaats het warme geitenkaasje in het midden, garneer eventueel met verse peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-04-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Groene aspergesalade met warme geitenkaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.