Groene aspergesalade met gepocheerd ei

(7)

Heerlijk frisse groene aspergesalade met gepocheerd ei voor de avontuurlijke koks. Recept voor 4 personen, klaar in een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Groene aspergesalade met gepocheerd ei

Ingrediënten


  • 20 kleine groene asperges
  • 4 eieren
  • Gemengde salade
  • Zout en peper
  • Citroen
  • Boter
  • Azijn
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Grillpan
  • Klein mesje
  • Snijplank
  • 4 kleine kommetjes
  • Slacentrifuge
  • Keukendoek

Groene aspergesalade met gepocheerd ei Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-aspergesalade-met-gepocheerd-ei


Voorbereiding – 15 minuten

Was de groene asperges en gemengde salade. Droog de asperges met een keukendoek, en de gemengde salade met behulp van een slacentrifuge. Snijd een klein deel van de uiteinden van de asperges af. 

Vul de grote pan met water en voeg een scheutje azijn toe. Breng aan de kook en voeg een snufje zout toe. Leg de 4 kleine kommetjes naast elkaar.

Vul elk kommetje halfvol met azijn en voeg een snufje zout toe. Tik een eitje open en voeg de inhoud rustig toe aan de kom. Herhaal voor de resterende 3 kommetjes. 

Plaats minimaal 5 minuten lang in de koelkast. Door de eieren in een kommetje met azijn te plaatsen voorkom je dat het ei uit elkaar gaat vallen als deze in contact komt met kokend heet water.

Er zal een dun (iets gelig) laagje over het ei komen. 

Groene aspergesalade met gepocheerd ei
Groene aspergesalade met gepocheerd ei

De salade bereiden – 10 minuten

Voeg olijfolie toe aan de gemengde salade en pers wat citroensap er overheen. Breng op smaak met peper en zout. 

Bak de groene asperges in de grillpan in 4 tot 5 minuten tijd. Draai zo nu en dan, breng op smaak met peper en zout. Leg 4 borden klaar en voeg daar de gemengde salade aan toe. Leg wat gegrilde groene asperges bovenop.

De eieren pocheren – 10 minuten

Zet het vuur lager zodra het water in de grote pan aan de kook is gebracht. De reden is om te voorkomen dat er teveel bubbels ontstaan waardoor de eieren kapot kunnen gaan. Vul een kommetje met koud water en zet naast de pan met kokend water. 

Giet de inhoud van elk kommetje 1 voor 1 in het kokende water (met azijn is prima!) Laat de eieren 2 minuten lang rustig garen.

Haal ze dan voorzichtig uit de pan en voeg de gepocheerde eieren toe aan het kommetje met koud water. Dit stopt het kookproces en zal de azijn-smaak van de gepocheerde eieren verwijderen. 

Voeg het gepocheerde eitje toe aan de salade en breng op smaak met peper. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Groene aspergesalade met gepocheerd ei

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.