Deze groene asperge taartjes met zalm zijn een heerlijk en makkelijk lunch gerecht. Met gegrilde groene asperges, citroen en gerookte zalm.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-03-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-asperge-taartjes-met-zalm
Verwijder de kontjes van de groene asperges, dit kun je doen door ongeveer 2 cm eraf te snijden of breek het kontje eraf.
Door dit te breken zal de groene asperge precies breken waar deze houterig begint te worden.
Meng 3 eetlepels crème fraîche met rasp van een halve citroen en 1 eetlepel citroensap.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit een grillpan op hoog vuur en besprenkel de groene asperges met olijfolie. Grill de asperges enkele minuten tot er grill lijntjes zichtbaar zijn.
Breng de gegrilde asperges op smaak met peper en zout.
Besmeer de vierkantjes bladerdeeg met crème fraîche en laat de randen vrij.
Snijd de gegrilde asperges in stukjes zodat ze precies op de vierkantjes passen en leg deze op het bladerdeeg.
Bak de groene asperge taartjes mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en het bladerdeeg.
Verdeel 3 plakjes gerookte zalm per taartje, maak af met een beetje pijnboompitten en serveer direct, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-03-2024
Welk bladerdeeg voor hartige taartjes?
Je kunt hiervoor vierkantjes bladerdeeg gebruiken, vers bladerdeeg of uit de vriezer is beide prima. Je kunt ook een rol bladerdeeg gebruiken en deze zelf kleiner snijden, of maak een grote hartige taart en snijd deze na het bakken in stukken.
Welke zalm voor hartige taartjes?
Je kunt het beste gerookte zalm plakjes gebruiken, deze kun zowel met als zonder kruiden zijn.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.