Griekse mixed grill

(42)

Een Griekse mixed grill zoals je deze kent van een Grieks restaurant, maar dan bij je thuis. Je kunt er eventueel ook nog gyros bij serveren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-01-2024

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Griekse mixed grill

Ingrediënten


Kruidenmix voor de friet

  • 3/4e theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5e theelepel gedroogde oregano
  • 1/4e theelepel cayenne peper
  • 1/4e theelepel peper

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • lepel
  • grill pan
  • vleestang
  • frituurpan, pan met dikke bodem met frituurolie of gebruik een airfryer
  • grote kom

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-mixed-grill


Voorbereiding – ongeveer 2 uur (als je alles zelf gaat maken)

Begin met het maken van de witte koolsalade zodat de smaken kunnen intrekken. Maak hierna de kip souvlaki zodat deze kan marineren. Maak dan ook de kofta's zodat de smaken kunnen intrekken en deze stevig kunnen worden in de koelkast.

Maak de tzatziki zodat de smaken kunnen intrekken en begin dan ook met de tomatenrijst.

Stel de kruidenmix samen door alle kruiden met elkaar te vermengen en zet opzij. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen en snijd de citroen in partjes. Hak eventueel de peterselie fijn als je deze gebruikt. 

Griekse mixed grill
Griekse mixed grill

Griekse mixed grill afmaken – 30 minuten

Je kunt de friet bakken in olie of in de airfryer. Rijg dan ondertussen de gemarineerde kip aan spiesen en leg opzij. Maak de tomatenrijst af en verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur. Grill de kofta's en kipspiesjes enkele minuten aan alle kanten.

Grill daarna pas de lamskoteletten want deze hoeven maar kort gebakken te worden aangezien deze rosé het lekkerste zijn. Bestrooi deze na het bakken met peper, zout en eventueel een beetje gedroogde oregano.

Meng de kruiden bij de friet en serveer het vlees dan direct met de kruidige friet, tomatenrijst, tzatziki, witte koolsalade en maak af met partjes citroen, rode ui en peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-01-2024


Waardeer dit recept!
42 stemmen

0 reacties op Griekse mixed grill

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.