Gribiche saus

(12)

Een Franse gribiche saus is een mayonaise-achtige saus met kappertjes en verse kruiden. De sauce Gribiche wordt in Frankrijk o.a. geserveerd bij 'poule au pot'.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-08-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Sauzen Calorieën 70 calorieën p.p.
Gribiche saus

Ingrediënten


  • 1 gekookt ei
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • 100 ml zonnebloem- of olijfolie
  • paar takjes verse peterselie
  • paar takjes verse dragon
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel augurk
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • vork
  • kleine garde

Gribiche saus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Sauzen Calorieën 70 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gribiche-saus


Voorbereiding – 10 minuten

Kook een ei ongeveer 6-7 minuten, zorg dat deze niet te hard gekookt is voor het beste resultaat.

Pers het sap uit een citroen en was eventueel de verse peterselie en dragon.

Gribiche saus
Gribiche saus

Gribiche saus afmaken – 10 minuten

Hak de peterselie en dragon zo fijn mogelijk. Snijd de kappertjes en augurk fijn.

Prak de eidooier met een vork en gebruik een kleine garde om deze te mengen met een theelepel mosterd. Schenk er druppelsgewijs de olie bij en blijf mengen tot een saus is ontstaan.

Als je de olie te snel erbij schenkt, zal de saus minder goed mengen. Roer er dan het citroensap, fijngehakte peterselie, dragon, augurk en kappertjes doorheen. 

Snijd het overgebleven eiwit fijn en roer dit er ook doorheen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de saus bijvoorbeeld bij een Franse ‘poule au pot’ of ‘kip in het pannetje’. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-08-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Gribiche saus: Veel gestelde vragen

Waar komt de Gribiche saus vandaan?

De Gribiche saus komt uit Frankrijk.

Waar wordt Gribiche saus bij geserveerd?

De sauce Gribiche wordt in Frankrijk meestal geserveerd bij onder andere ‘poule au pot’, ofwel een hele gekookte kip. Deze saus wordt o.a. ook geserveerd bij pot au feu, vis terrines en asperges. Ook lekker bij koude vleessoorten.

0 reacties op Gribiche saus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.