Gnocchi met salieboter

(5)

Deze gnocchi met salieboter zijn zacht van binnen en krokant van buiten. Makkelijk zelf te maken met weinig ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-06-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-04-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gnocchi met salieboter

Ingrediënten


  • 500 gram aardappelen
  • 4 eidooiers
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram bloem
  • flinke klont boter
  • paar takjes verse salie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • optioneel: dunschiller
  • fijne zeef
  • soeplepel
  • klein mesje
  • kleine sauspan
  • grote pan
  • schuimspaan
  • grote bakpan

Gnocchi met salieboter Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gnocchi-met-salieboter


Voorbereiding – 45 minuten

Voor de beste gnocchi kun je de aardappels in de schil koken en deze erna pas schillen. Voor een snellere versie schil je de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in 20 minuten gaar. 

Maak een gladde puree van de aardappels. Gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor, duw de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng op smaak met peper en zout. 

Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de eidooiers, Parmezaanse kaas en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort een beetje plakkerig aan te voelen. 

Verdeel het deeg in evenredige stukken en rol er 1 lange reep van, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken, zie voorbeeld hieronder: 

Gnocchi met tomatensaus deeg
Gnocchi deeg

Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbelpatroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken. 

Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Verhit een flinke klont boter in een kleine sauspan en voeg hier een handvol salie blaadjes aan toe. Laat het op laag vuur zachtjes smelten, zo zal de salie smaak worden opgenomen in de boter. 

Gnocchi met salieboter
Gnocchi met salieboter

Gnocchi met salieboter afmaken – 15 minuten

Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven. 

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de gnocchi enkele minuten tot de buitenkant een beetje krokant en mooi goudbruin is. Bak de gnocchi in delen, als je ze allemaal tegelijk gaat bakken zullen ze niet mooi krokant worden. Serveer met de salieboter en eventueel een beetje extra geraspte kaas, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-06-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-04-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

2 reacties op Gnocchi met salieboter

Marjon plaatste op 15-06-2020 om 08:36:44
Hoi hoi, Ik wil de gnocchi maken en je hebt het over sjalotjes en knoflook. Maar je vertelt niet wat ik daarmee moet doen? Groetjes Marjon
Ohmydish plaatste op 15-06-2020 om 09:15:13
Hoi Marjon, wat leuk dat je de gnocchi gaat maken! Ik heb het even bekeken en er gaat helemaal geen sjalot en/of knoflook bij. Oeps foutje! Ik heb de zin om ze te pellen en fijn snijden verwijderd, die heb ik er per ongeluk in getypt, excuses! Fijne dag :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.