Gevulde paprika's met gehakt uit de oven zijn makkelijk, snel en super lekker. Met kruiden, krokante mais en kaas.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprikas-met-gehakt
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Laat het blikje mais uitlekken en snijd de bosui in ringen en zet opzij.
Was de paprika's, halveer deze en snijd de zaadlijsten er voorzichtig uit, maar zorg dat de steeltjes eraan blijven zitten.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Besprenkel de paprika's met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak het gehakt rul en voeg dan tomatenpuree toe samen met de kruiden.
Bak dit nog enkele minuten langer en breng op smaak met peper en zout. Roer de mais erdoor.
Bak de paprika's enkele minuten in de voorverwarmde oven. Haal deze dan uit de oven, draai ze om en vul ze met het gehakt mengsel.
Verdeel een beetje geraspte kaas bovenop en bak de gevulde paprika's nog ongeveer 10 minuten in de oven. Serveer met bosui en eventueel knoflooksaus, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-10-2023
Welke kaas kan ik het beste gebruiken?
Gebruik een gewone geraspte kaas, zoals jong belegen en/of in combinatie met geraspte mozzarella kaas. Gebruik geen oude kaas of blauwschimmelkaas.
Kun je de gevulde paprika's ook zonder oven bereiden?
Je kunt ook gebruik maken van een airfryer of diepe pan met deksel. Bak de paprika's eerst en vul daarna met het gehakt mengsel en plaats terug.
Is dit gerecht erg vullend?
De gevulde paprika's zijn vrij vullend, daarbij prima als avond maaltijd te eten. Serveer eventueel gekookte witte rijst, gnocchi of een frisse salade erbij mocht het niet voldoende zijn.
Waarmee kan ik het gehakt vervangen?
Het gehakt is ook te vervangen door rul vega gehakt om een vegetarische variant van dit gerecht te maken. Voeg kleine plakjes jalapeño toe voor net wat meer smaak.
Je kunt gewone geraspte kaas gebruiken, zoals jong belegen of net wat je het liefst gebruikt.
Groetjes Véronique
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.