Gevulde kipfilet met spinazie

(9)

Een gevulde kipfilet met spinazie is heerlijk zacht en krokant tegelijk, licht gekruid en extra lekker met mozzarella.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-08-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Kiprecepten
Gevulde kipfilet met spinazie

Ingrediënten


  • 4 kipfilets
  • ongeveer 12 plakken gerookte spek
  • 150 gram verse spinazie
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel kerrie
  • flinke snuf nootmuskaat
  • anderhalve bol mozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: sla centrifuge
  • middelgrote bakpan
  • vergiet
  • oven
  • ovenschaal
  • vleestang

Gevulde kipfilet met spinazie Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Kiprecepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-kipfilet-met-spinazie


Voorbereiding – 20 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de knoflook een minuut. Voeg de verse spinazie in delen toe en zet het vuur uit zodra de spinazie geslonken is. 

Plaats de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit. Breng de spinazie op smaak met peper, zout, een theelepeltje kerrie en een flinke snuf nootmuskaat.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en maak een inkeping in de kipfilets zodat je deze kunt gaan vullen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gevulde kipfilet met spinazie
Gevulde kipfilet met spinazie

De gevulde kipfilet met spinazie afmaken – 30 minuten

Breng de kipfilets op smaak met peper en zout en vul deze met de spinazie. Snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de spinazie. 

Leg 3 plakjes spek dakpansgewijs op het aanrecht of op een snijplank. Sluit de kipfilets en leg deze op de plakjes spek. Sluit de gevulde kipfilets en zorg dat ze volledig bedekt zijn met spek.

Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en bak de kipfilets mooi bruin aan beide kanten. Verplaats de kip naar een ovenschaal en bak de kip gaar en het spek mooi krokant in ongeveer 20 minuten.

Serveer de gevulde kipfilet bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen en broccoli, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-08-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

Gevulde kipfilet met spinazie: Veel gestelde vragen

Kan ik ook kalkoen gebruiken?

Ja, je kunt de kipfilet eventueel vervangen voor kalkoenfilet.

Kan ik gevulde kipfilet in de airfryer maken?

Ja, je kunt de kipfilet ook in de airfryer bakken. De baktijd zal dan iets korter zijn dan in een reguliere oven.

0 reacties op Gevulde kipfilet met spinazie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.