Ohmydish.nl


Reacties op Gestoofde schouderkarbonade

Deze ouderwetse gestoofde schouderkarbonade is een klassiek Frans recept met rode wijn en kruiden. Het vlees wordt er ontzettend mals en zacht van.

Florina Blokland plaatste op 05-02-2019 om 15:40:05
Gravatar van Florina Blokland Vanmorgen vroeg gemaakt, vanmiddag gegeten! Ontzettend lekker. Ik had karbonades uit het anti-verspillingsvak bij Appie meegenomen en had trek in stoofvlees. Wel een klein beetje azijn en een zoetje in de marinade gedaan. Na 3 uur marineren wat mosterd, zout en peper erop en aangebraden in restje jus/roomboter. Kruiden erbij en 11/2 uur gestoofd in de gietijzeren pan, met uien en wortel. In plaats van krieltjes heb ik een knolselderij/aardappelpuree gemaakt en toen het superzachte vlees onderin een ovenschaal gedaan. Voor wat extra eiwitten deed ik er nog 200 gram gare kydneybonen doorheen. Puree erop, kaas/paneermeel/klontjes roomboter erover en onder de grill. Het was buitengwoon lekker! Kan geen draadjesvlees tegenop wat mij betreft. Toe yoghurt met sinaasappelstukjes voor de vitamientjes! Dank voor de inspiratie! Het gaf me voldoende energie en eiwitten om zonet een uur te kunnen racefietsen in de kou!
Ohmydish plaatste op 05-02-2019 om 18:30:14
Gravatar van Ohmydish Wat heerlijk Florina, klinkt erg goed! Zo hey een uur in de kou, daar heb je zeker wel die extra eiwitten voor nodig :) Wij hebben nu toevallig ook een knolselderij aardappelpuree op het vuur staan voor straks, heerlijk he!
Florina plaatste op 05-02-2019 om 20:03:34
Gravatar van Florina Heerlijk! Zowel de puree als het fietsen????‍♂️ Tot het volgende recept! ?
Ohmydish plaatste op 05-02-2019 om 22:20:13
Gravatar van Ohmydish Zeker weten Florina, tot het volgende recept!

Wil je een reactie achterlaten?


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.