Geroosterde tomatensoep

(17)

Deze geroosterde tomatensoep is ontzettend smaakvol door het gebruik van sappige tomaten en weinig andere ingrediënten!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-08-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Soep recepten
Geroosterde tomatensoep

Ingrediënten


  • 3 kilo rijpe tomaten, het liefst zoete tomaten
  • paar takjes verse tijm
  • halve bol knoflook
  • olijfolie
  • peper en grof zeezout naar smaak
  • water
  • optioneel: verse basilicum

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote ovenschaal
  • grote pan met deksel
  • houten lepel
  • staafmixer of blender

Geroosterde tomatensoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-tomatensoep


Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Was de tomaten en verwijder het kroontje. Snijd het harde deel eruit en snijd de tomaten in parten of halveer ze als ze niet heel groot zijn. 

Verdeel de tomaten over een ovenschaal. Pel en plet de knoflooktenen en verdeel deze over de tomaten. Was de takjes tijm en leg deze ook op de tomaten. Besprenkel de tomaten dan met olijfolie, peper en grof zeezout. 

Geroosterde tomatensoep
Geroosterde tomatensoep

De geroosterde tomatensoep afmaken – 1 uur en 20 minuten

Rooster de tomaten ongeveer een uur in de oven. Als je sappige tomaten gebruikt, even oppassen dat het vocht niet over de rand van de ovenschaal zal gaan. 

Verwijder de takjes tijm. Verplaats de geroosterde tomaten samen met de geroosterde knoflook en het vocht naar een grote pan. Breng de tomaten aan de kook en voeg eventueel een scheut water toe als de tomaten te weinig vocht hebben afgegeven. 

Pureer de tomaten met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Door gebruik te maken van smaakvolle tomaten en zeezout zal het niet nodig zijn om groentebouillon toe te voegen. 

Afhankelijk van de sappigheid van de tomaten kun je extra water toevoegen tot de soep de juiste dikte heeft. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer eventueel met verse basilicum. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-08-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

0 reacties op Geroosterde tomatensoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.